Vrijwilligersteam ‘we zijn er voor u!’ helpt bewoners in Groenewoud

In november zijn 6 enthousiaste vrijwilligers begonnen met het vrijwilligersteam in Groenewoud, dat ondersteund wordt door Algemeen Maatschappelijk  Werk en Punt Welzijn.Vrijwilligersteam ‘we zijn er voor u!’ helpt bewoners in Groenewoud

11-03-2019 09:25 – Ingezonden door Redactie

In november zijn 6 enthousiaste vrijwilligers begonnen met het vrijwilligersteam in Groenewoud, dat ondersteund wordt door Algemeen Maatschappelijk  Werk en Punt Welzijn.
Elke week worden er kaarten in de brievenbus gedaan in 1 of 2 straten in Groenewoud. Op donderdagmiddag van 13:30 uur tot 14:30 uur gaat het vrijwilligersteam op pad om bij deze mensen aan te bellen en de vraag te stellen of ze zin hebben in een gesprek. Dit kan over van alles gaan, bijvoorbeeld:
– ik maak me zorgen over iemand;
– ik heb vragen waar ik zelf niet uit kom;
– ik word blij als ik iets kan betekenen voor iemand in de buurt;
– ik voel me soms alleen;
– ik vind het spannend om naar een activiteit of afspraak te gaan.

De vrijwilligers weten als geen ander hoe het is om een moeilijke periode mee te maken en zetten zich vanuit hun levenservaring graag voor anderen in. Het komt regelmatig voor dat familie en vrienden, of hulpverleners van zorg- en welzijn organisaties, bij mensen thuis komen en denken: “Jammer dat we u niet eerder hebben kunnen helpen. Dan waren de problemen wellicht eerder opgelost en had de persoon er met of zonder begeleiding zelf veel meer aan kunnen doen.” Maar helaas is voor velen de stap naar deze hulp te groot en trekken ze pas aan de bel als het echt niet meer gaat.  Het vrijwilligersteam helpt voorkomen dat mensen te lang wachten om een hulpvraag te stellen.

De laatste weken is het team verschillende keer de wijk in gegaan en kregen zij positieve reacties van bewoners. Ook hebben ze enkele bewoners kunnen helpen door samen te kijken naar oplossingen. Zo is er gesproken over hoe mensen hun tuin mooi kunnen houden als ze zelf het onderhoud niet meer kunnen doen, wordt er een luisterend oor geboden totdat er een maatje is gevonden, of samen gebeld naar instanties om afspraken te maken.

Wil jij graag anderen helpen en op donderdagmiddag op pad gaan met het vrijwilligersteam? Of op andere tijdstippen mensen ondersteunen door samen naar afspraken te gaan? Heb je misschien een vraag waar je zelf niet uitkomt of ken je iemand die een lastige periode doormaakt? Meld je dan bij Thera Hurkmans van Punt Welzijn via [email protected] of 06- 52650943.

Powered by Blog Grabber