Vuurwerk afsteken met Nieuwjaar? Het mag!

Rond de jaarwisseling wordt er traditioneel vuurwerk afgestoken om het nieuwe jaar zo feestelijk mogelijk in te zetten. Dit is geen enkel probleem, mits er gezorgd wordt voor legaal vuurwerk en er enkele regels in acht worden genomen.Vuurwerk afsteken met Nieuwjaar? Het mag!

30-12-2018 14:31 – Ingezonden door Redactie

Rond de jaarwisseling wordt er traditioneel vuurwerk afgestoken om het nieuwe jaar zo feestelijk mogelijk in te zetten. Dit is geen enkel probleem, mits er gezorgd wordt voor legaal vuurwerk en er enkele regels in acht worden genomen. Zo is het afsteken van vuurwerk mogelijk van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Op andere tijden is het het afsteken van vuurwerk door particulieren in de gemeente Cranendonck verboden. Vuurwerk mag u op de laatste 3 werkdagen van het jaar kopen bij een erkende handelaar. Let wel op, want op elk vuurwerkproduct moet goede Nederlandstalige gebruiksinformatie staan. Legaal vuurwerk is te herkennen aan de aanduiding ‘bestemd voor particulier gebruik’. Op het etiket moet het volgende staan: een vermelding of afbeelding van het soort vuurwerk met de te verwachten effecten, de (handels)naam en het adres van de in Nederland gevestigde fabrikant, importeur of handelaar, het artikelnummer van de fabrikant en het productiejaar, een goede Nederlandstalige gebruiksaanwijzing, de minimumleeftijd van de persoon aan wie het vuurwerk verkocht mag worden, de zin: uitsluitend buitenshuis te gebruiken en de NEM: de totale hoeveelheid pyrotechnische stof in het product. Voldoet vuurwerk niet aan deze criteria? Dan is het illegaal. U mag geen illegaal vuurwerk kopen of afsteken. Koop vuurwerk altijd bij een winkelier met een geldige vergunning! Dan weet u zeker dat het vuurwerk legaal is. Deze winkeliers hebben in de etalage een biljet met de tekst: ‘Verkoop vuurwerk. Roken en open vuur verboden.’

Powered by Blog Grabber