Vuurwerk mag tussen 00.00 uur en 01.00 uur in Hamont-Achel

Om de veiligheid van haar inwoners zoveel mogelijk te garanderen en eventuele overlast tot een minimum te beperken, geldt er in Hamont-Achel een aangepaste reglementering inzake vuurwerk.Vuurwerk mag tussen 00.00 uur en 01.00 uur in Hamont-Achel

30-12-2018 14:32 – Ingezonden door Redactie

Om de veiligheid van haar inwoners zoveel mogelijk te garanderen en eventuele overlast tot een minimum te beperken, geldt er in Hamont-Achel een aangepaste reglementering inzake vuurwerk. Dit houdt in dat er een totaalverbod geldt in de hele stad, met uitzondering van oudejaarsnacht tussen 00.00 en 01.00 uur. Politiezone HANO ziet toe op de naleving van dit reglement en zal een actief handhavingsbeleid voeren. Voor feestvuurwerk dat tot doel heeft een harde knal te produceren – zoals hagelvuurpijlen, vuur- en zwermpotten, kanonslagen, geweerslagen, voetzoekers, zevenklappers, bommen, vulkanen of staartsterren – heb je een vergunning nodig. Deze kan je op vertoon van je identiteitskaart vanaf maandag 17 december aanvragen bij het onthaal van het stadhuis. Een voorwaarde is wel dat het feestvuurwerk maximum 1 kg pyrotechnische sas bevat. Dit zijn de scheikundige producten die voor het gewenste effect zorgen. Ook voor geluidsarm vuurwerk heb je deze vergunning overigens nodig.

Na aanvraag dient de vergunning ondertekend te worden door de burgemeester. Wanneer dit in orde is, krijg je een seintje en kan je jouw vergunning komen afhalen op het stadhuis. Opgelet: het bezit van spektakelvuurwerk door particulieren is sowieso verboden. Hier kan je in geen geval een vergunning voor verkrijgen.

Powered by Blog Grabber