Walking Football bij sv Budel

Bij voetbalvereniging sv Budel is het idee opgevat om Walking Football te introduceren. Anders gezegd een balletje trappen voor ouderen. Dit volgens eenvoudige spelregels, die overigens strak gehanteerd zullen worden om het vooral ook veilig te houden.Walking Football bij sv Budel

14-03-2019 15:52 – Ingezonden door Redactie

Bij voetbalvereniging sv Budel is het idee opgevat om Walking Football te introduceren. Anders gezegd een balletje trappen voor ouderen. Dit volgens eenvoudige spelregels, die overigens strak gehanteerd zullen worden om het vooral ook veilig te houden.
Het bestuur van de voetbalclub ondersteunt van harte het initiatief wat door de leden Jac Soers en Frans Strik is genomen. Jac (67) is als oud-profvoetballer nog altijd actief op het trainingsvlak waarbij hij momenteel de selectie van sv Budel als assistent-trainer begeleid. Frans (66) is binnen de club vrijwilliger in commissies. Het tweetal stak de koppen bij elkaar en werkten het plan verder uit. Beiden onderschrijven het belang van bewegen op seniorenleeftijd. Gekozen is voor deelname door zowel mannen als vrouwen. De minimale leeftijdsgrens is gesteld op 55 jaar. Het merendeel zal deze leeftijd al ruim zijn gepasseerd, daar het werk vaak nog roept op die leeftijd.

“We hopen natuurlijk dat het aanslaat bij ouderen”, zegt Jac. “Deelname is laagdrempelig. De contributie wordt laag gehouden”, vult Frans aan.  De eerste twee maanden is gratis (buiten de afdracht van €12,- per jaar aan de KNVB voor o.a. een verzekering na deze proefperiode). Onder het motto: ‘bewegen is goed voor elk’ wordt op woensdagmorgen 3 april om tien uur voor het eerst afgetrapt op het Budelse sportpark. Voorafgaande aan het voetbalspel wordt er een warming-up gedaan om de spieren, stram of niet, op te warmen. Dit is voor iedereen te doen. Deelname uit geheel Cranendonck of omgeving is natuurlijk mogelijk.

Het speelveld wordt klein gehouden, zo’n 40 x 20 meter en er kan gescoord worden in kleine doeltjes. Het spel kent geen keeper. In teams van 5 tot 7 personen (M/V) worden onderling wedstrijdjes gespeeld van 2 x 25 minuten, met een korte rustpauze. Winnen is onbelangrijk. Het bewegen staat voorop. Er mag niet gerend worden, lichamelijk contact is niet toegestaan en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Hier zal nauwlettend op worden toegezien. Niet door een scheidsrechter maar door zelfcorrectie van de deelnemende spelers. Voetbalschoenen dragen wordt geadviseerd maar stevige sportschoenen met grip is ook prima.

“Ook indien je niet eerder actief gevoetbald hebt is het spel goed te doen. Het resultaat is echt ondergeschikt”, geeft Jac aan. De kleedaccommodatie van sv Budel staat ter beschikking voor hen die zich om willen kleden en na afloop eventueel  willen douchen.
“Ook het sociale aspect vinden we belangrijk”, zegt Frans. Na het spel is het goed om nog even bij elkaar te zitten en wat te ‘kletsen’ in de kantine. Een kop koffie of thee wordt tegen een gering bedrag verstrekt. Op donderdagavond  21 maart van 19.30 tot uiterlijk 20.15 uur is er introductieavond voor meer informatie en het stellen van vragen in het clubhuis van sv Budel aan de Poelderstraat.

Powered by Blog Grabber