Wapenstilstand Wereldoorlog I herdacht

Op 11 november om 10.30 uur werd er verzameld aan het Sooi-Willemsplein en onder begeleiding van de fanfare ging het richting kerk waar Pastoor Innocent voorging in een fijn verzorgde eucharistieviering….Wapenstilstand Wereldoorlog I herdacht

18-11-2018 19:44 – Ingezonden door Redactie

Op 11 november om 10.30 uur werd er verzameld aan het Sooi-Willemsplein en onder begeleiding van de fanfare ging het richting kerk waar Pastoor Innocent voorging in een fijn verzorgde eucharistieviering.
Naar aanleiding van de wapenstilstand van de Grote Oorlog, Wereldoorlog I, op 11 november exact 100 jaar geleden, hebben 231 steden en gemeenten het initiatief genomen om een vredesboom te planten. Ook in Neerpelt werd een vredesboom geplant. Burgemeester Raf Drieskens, schepen Niels Valkenborgh en de kinderen van de Jaak Tasset school hebben de vredesboom ingehuldigd. De kinderen lazen vervolgens hun vredeswens voor en hingen deze op in de vredesboom. Daarna werd er hulde  gebracht aan 28 Neerpeltse helden die in Wereldoorlog I hun leven gaven voor onze vrijheid. De kinderen lazen hun namen voor en plantten vervolgens voor hen een vlaggetje rond de boom. Daarna hield onze burgemeester zijn toespraak met de nadruk op ‘nooit meer oorlog’. Op weg naar zaal ‘De dommelgalm’ voor een receptie aangeboden door het gemeentebestuur werd er halt gehouden aan het vredesmonument, waar bloemenkransen werden neergelegd door onze burgemeester en de voorzitter van de Nationale strijdersbond afdeling Neerpelt als hulde aan onze gesneuvelde mannen. Louis Trippaerts blies het ‘te velde’ en de fanfare sloot af met de Belgische hymne en het Vlaamse volkslied.

Powered by Blog Grabber