Wat doet de Vrijwillige Hulpdienst Cranendonck?

Zo’n 50 vrijwilligers uit Cranendonck e.o. zetten zich in voor de inwoners uit Cranendonck die weinig tot geen eigen netwerk om zich heen hebben die bepaalde klussen in en om het huis voor hen kunnen doen. In 2017 hebben de vrijwilligers van de Vrijwillige Hulpdienst Cranendonck een recordaantal van…Wat doet de Vrijwillige Hulpdienst Cranendonck?

21-06-2018 13:13 – Ingezonden door Redactie

Zo’n 50 vrijwilligers uit Cranendonck e.o. zetten zich in voor de inwoners uit Cranendonck die weinig tot geen eigen netwerk om zich heen hebben die bepaalde klussen in en om het huis voor hen kunnen doen. In 2017 hebben de vrijwilligers van de Vrijwillige Hulpdienst Cranendonck een recordaantal van 1290 inzetten gepleegd.

De Vrijwillige Hulpdienst Cranendonck bestaat uit verschillende diensten. We hebben een klussendienst waar we mensen helpen met kleine klussen in en rondom het huis, bijvoorbeeld een lamp vervangen. Daarnaast helpen we mensen met klein tuinonderhoud, vervoer naar bijvoorbeeld het ziekenhuis of hulp bij de boodschappen. Zit u verlegen om een praatje, dan hebben wij ook vrijwilligers die u kunnen bezoeken om gezellig een kopje koffie te drinken of een wandeling te maken.

Klanten kunnen aanvragen doen op maandag en donderdag tussen 13.30u en 15.30u op telefoonnummer 0495-592553. Als nieuwe klant voor het tuinonderhoud, het doen van boodschappen of voor een bezoekvrijwilliger, krijgt u eerst een intake. Daarvoor komt onze vrijwillig coördinator bij u thuis. Dan wordt gekeken of er niemand in uw omgeving is die deze “klus” voor u kan klaren.

Mensen die interesse hebben om als vrijwilliger aan de slag te gaan krijgen ook een intakegesprek en bij een boodschappen- of een bezoekvraag gaat de vrijwillig coördinator de eerste keer met u mee om de afspraken te maken.

De Vrijwillige Hulpdienst Cranendonck is onderdeel van de Vrijwilligerscentrale Cranendonck, uitgevoerd door medewerkers van Cordaad Welzijn.

Powered by Blog Grabber