Wat doet de Vrijwilligerscentrale Cranendonck (VCC)?

Vrijwilligerscentrale Cranendonck, onderdeel van Cordaad Welzijn, ondersteunt en adviseert vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties en helpt bij het versterken van de lokale samenleving in Cranendonck.Wat doet de Vrijwilligerscentrale Cranendonck (VCC)?

08-04-2018 10:05 – Ingezonden door Redactie

Vrijwilligerscentrale Cranendonck, onderdeel van Cordaad Welzijn, ondersteunt en adviseert vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties en helpt bij het versterken van de lokale samenleving in Cranendonck.

Wij staan klaar om te ondersteunen waar nodig door middel van informatie en advies voor vrijwilligersorganisaties. Daarnaast versturen wij digitale nieuwsbrieven voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties om op de hoogte te blijven over de ontwikkelingen in vrijwilligerswerk. Vraaggericht worden op maat cursussen, workshops en themabijeenkomsten ten behoeve van deskundigheidsbevordering van vrijwilligers georganiseerd. Ook bemiddelen we digitaal of persoonlijk tussen vrijwilligers en vrijwilligerswerk. En we promoten vrijwilligerswerk onder allerlei verschillende doelgroepen.

Ook voor projecten op maat kunt u bij ons terecht. Zo hebben wij een maatjesproject waarin we mensen (tijdelijk) een steuntje in de rug bieden. Een administratiecafé voor alle vragen rondom uw administratie. En we hebben de Vrijwillige Hulpdienst Cranendonck (VHC) waar we mensen helpen met vervoer, kleine klussen in huis, klein tuinonderhoud, boodschappen en bieden we een bezoekvrijwilliger voor een praatje, een spelletje of een blokje om. Daarnaast bieden wij taalondersteuning door middel van het taalcafé en het aanbieden van taalmaatjes voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal.

Voor meer informatie over de Vrijwilligerscentrale Cranendonck ga naar www.goedbezigcranendonck.nu. Onder het kopje Vrijwilligerscentrale vindt u meer informatie over alle diensten die wij aanbieden. Daarnaast kunt u telefonisch contact opnemen via 0495 592557 voor meer informatie.

Powered by Blog Grabber