Wat een heerlijke 3-1 overwinning op Volley Tilburg!

Zaterdag 10 november, de dag waar Ledub het zou gaan opnemen tegen Volley Tilburg. De wedstrijd die ook een plekje op de website van Vizier op Volleybal kreeg met de tekst: “laten we het een zuidelijke…Wat een heerlijke 3-1 overwinning op Volley Tilburg!

16-11-2018 10:00 – Ingezonden door Redactie – Foto Jos Meusen

Zaterdag 10 november, de dag waar Ledub het zou gaan opnemen tegen Volley Tilburg. De wedstrijd die ook een plekje op de website van Vizier op Volleybal kreeg met de tekst: “laten we het een zuidelijke derby noemen, een waarbij het woord derby met een zachte g zou worden uitgesproken als er een g in voorkwam. Keihard is in ieder geval dat Tilburg de koploper is en Ledub de thuisspelende uitdager. Wat daarvan de consequenties zijn? Nou ja, het is gewoon een wedstrijd die beide partijen willen winnen, meer is er niet van. Dat hele derby gedoe, leuk om het verhaaltje op te leuken, maar de punten tellen ook hier pas als de bal op de grond ligt”. Een derby met de zachte G dus en beide teams willen winnen, dat belooft een interessante wedstrijd, toch?!

De trainingsweek voor de dames van Ledub was goed en hard. Hard bewees zich in het feit dat libero Marlot een échte boxers breuk opliep in haar hand en nu met prachtig mooi Budel’s blauw gips rondhuppelt. Natuurlijk wel echt goed balen maar gelukkig genezen botjes in de hand snel dus she will be back soon!

Door met de wedstrijd. Vooraf was er hier en daar wat gezonde spanning, maar volgens Dennis is dit goed want hier ga je alleen maar beter van spelen. Dus ja, wat kon er eigenlijk nog misgaan? In set 1 was deze spanning misschien nog teveel aanwezig want Budel speelde wat voorzichtig en door het sterke blok van Tilburg was het scoren lastig. Toch kwam Ledub er in de loop van de set beter in en konden ze meer tegengas geven. Helaas net te laat want Tilburg won de set met 17-25.

Op naar set 2: het begin liep nog niet heel soepel en de achterstand werd groter. Maarrrrr opgeven is geen optie, dus tjop tjop gas erop. En dit lukte: Nikki kwam het veld in en serveerde meteen drie ‘ketsers’ en ‘kanon’ Sigrid vervolgde dit met nog een geweldige service beurt wat zorgde dat Ledub terugkwam van een 11-19(!) achterstand. Daarna was het voor het publiek flink billen knijpen want beide ploegen wisselde elkaar af met het scoren van punten. Gelukkig had Budel ‘the flying’ Ellis die ervoor zorgde dat er geen bal op de grond viel. Tilburg kwam wel als eerste op set point: 23-24, maar Ledub trok aan het langste eind en sleepte zij de set met 27-25 binnen.

Set 3: een set waarin het lekker liep aan de Budelse kant. Martine, Anne en Sara scoorden heerlijk door de perfect op maat setjes van Marloes. Ook kwam Roxanne in het veld tegen haar oude club en blokte meteen de eerste bal af. Met een dubbele wissel wisten Nikki en Saskia een belangrijke bijdrage te leveren en ontstond er een gat op het scorebord. Uiteindelijk werd de derde set met 25-19 gewonnen door Ledub, yes!

De vierde set kunnen we heel kort en krachtig over zijn. Julia was on fire met haar service en wist een flinke voorsprong neer te zetten. Deze heeft Ledub niet meer uit handen gegeven en de laatste bal werd kneiter hard binnen geslagen door Sara waarmee met 25-12  de 3-1 overwinning een feit was.

Wat een heerlijk gevoel is dit! Komende week gaan we er weer vol tegen aan om zaterdag te knallen tegen Vollingo in Gouda.

Powered by Blog Grabber