Wat zijn nou eigenlijk de kosten van een uitvaart?

Bij het regelen van een uitvaart speelt gevoel een grote rol. De kosten ten gevolge van al die keuzes, lijken dan vaak minder belangrijk. Toch is er nog een leven na de uitvaart, een leven waarin de financiële consequenties verstrekkend kunnen zijn. Daarom is helderheid rondom de kosten van een uitvaart,…Wat zijn nou eigenlijk de kosten van een uitvaart?

07-12-2018 10:09 – Ingezonden door Redactie

Bij het regelen van een uitvaart speelt gevoel een grote rol. De kosten ten gevolge van al die keuzes, lijken dan vaak minder belangrijk. Toch is er nog een leven na de uitvaart, een leven waarin de financiële consequenties verstrekkend kunnen zijn. Daarom is helderheid rondom de kosten van een uitvaart, in onze ogen, van groot belang.
Helaas is de uitvaartbranche met regelmaat negatief in het nieuws geweest, iets wat wij zeer betreuren. Dat raakt tevens de eerlijke ondernemers die hun werk met liefde en passie uitvoeren. Het onderwerp ‘kosten’ is dan ook een gevoelig onderwerp. Wij zijn van mening dat we anno 2018 hier geen geheim van hoeven te maken, dat een ieder zich goed moet kunnen voorbereiden. Ook op het laatste stukje.

De kosten
Wat de exacte kosten zijn, is afhankelijk van de wensen die u hebt en de keuzes die u maakt. Keuzes zoals bijvoorbeeld de huur van een opbaar- en afscheidslocatie, begraaf- of crematiekosten, de rouwkaart of advertentie, de uitvaartkist of baar, consumpties, bloemen, etc. Wij helpen u bij het maken van deze keuzes en adviseren u over de daarbij horende kosten.
Wij streven niet alleen naar een zeer persoonlijke begeleiding maar ook naar een volledig transparante facturering. Wij hanteren een vast aannametarief en een tarief voor het begeleiden van de afscheidsdienst. Alle overige kosten zoals bijvoorbeeld de uitvaartkist, rouwauto en uitvaartcentrum, berekenen wij 1 op 1 aan u door zonder winstoogmerk of verborgen provisies. Bij uw eindfactuur ontvangt u een kopie van alle door derden aan ons gestuurde facturen.

Uitvaartverzekering
Uitvaartverzekeraars die ook uitvaarten uitvoeren, laten u graag geloven dat de verzekerde verplicht is de uitvaart bij hen te laten verzorgen. Vaak is een begeleidend schrijven bij de polis gesloten met de tekst dat het noodzakelijk is na een overlijden direct contact op te nemen met de verzekeraar. Dit is zeker niet verplicht: u bent altijd vrij in de keuze voor een uitvaartverzorger. De mededeling dat u als verzekerde ergens anders duurder uit bent, is niet juist. Dit verschilt echter per uitvaartonderneming dus laat u goed informeren! Als u bijvoorbeeld voor ons kiest, betaalt de verzekeraar het verzekerde bedrag uit aan u of ons. Die keuze is aan u.

Op onze website vindt u een pagina die u informeert over dit onderwerp waardoor u een volledig beeld krijgt van de te verwachten kosten.
Iedere maandag komt er een nieuw artikel op onze website met informatie of inspiratie.
De komende weken staat het thema ‘Kinderen betrekken bij het afscheid’ centraal.
www.boyjansenuitvaartverzorging.nl  

Powered by Blog Grabber