Wedstrijd Tectum Achel – Par-Ky Menen

Menen is de ploeg die zich al jaren mag rekenen tot de top vier van de liga. Ook de ploeg met Jente de Vries in hun rangen, die op dit moment aanvoerder is van de beste scorers van de liga. Bij Tectum…Wedstrijd Tectum Achel – Par-Ky Menen

07-12-2018 10:02 – Ingezonden door Redactie

Menen is de ploeg die zich al jaren mag rekenen tot de top vier van de liga. Ook de ploeg met Jente de Vries in hun rangen, die op dit moment aanvoerder is van de beste scorers van de liga. Bij Tectum Achel wisten we dus dat dit niet gemakkelijk ging worden, maar onder het motto “moeilijk gaat ook” startten we tegen Menen met Verschueren, Bontje, Insenia, Schouren, Van Dyck,Campforts en als libero Brouns. Menen start met De Beul, Ver Eecke, Vandecaveye, Estruga, De Vries, Sinnesael en als libero Steur.

In de eerste set startten beide ploegen met de intentie om er een goede wedstrijd van te maken. En dat lukt hen voortreffelijk, de puntenstand loopt gelijk op. Goede rally’s worden afgemaakt langs beide zijden van het net. Met een ace van de Vries op 17-19 laat hij zijn kunnen meer dan zien. Maar dat deze speler nogal wat power in zijn arm heeft was al snel duidelijk. Brouns, die weer een dijk van een wedstrijd speelde, staat in het achterveld als een rots in de branding. Een goede Schouren, Van Dyck en Campforts geven echter niet op.
Een goede bal van Brouns wordt door Campforts hard afgemaakt en de stand is dan 19-20, alles is dus nog mogelijk. Een zeer goed spelende Schouren wordt een keer afgeblokt 19-21 en gaat meteen daarna in de fout bij een receptie dan 19-22. Menen laat deze set niet meer ontglippen en maakt hem af met 21-25.

Tweede set starten beide ploegen met dezelfde spelers. De set start met goed aanvalswerk van Schouren 4-3 naar 5-3. Een opslag-ace van Campforts er bovenop 6-3 en als zelfs een goede speler als de Vries gaat missen staat het 7-3 en neemt Menen zijn eerste TO.
Meteen daarna komt Sinnesael aan de opslag en brengt zijn ploeg terug naar 7-6 waarna coach Meertens zijn eerste TO neemt. Met weeral bloks op de Vries en Vandecaveye en een van Dyck die zijn grote klasse vanaf de start laat zien lopen we toch weer uit naar 16-11.
Janssen komt in voor de opslag van Bontje, maar Menen ontregel je blijkbaar niet zo maar.
Met goed aanvalswerk en listige tip ballen komen ze terug in de set. En op dit moment laat  een speler als De Vries zijn klasse zien door bijna in zijn eentje Menen in de wedstrijd te houden. Set einde wordt nu beslist met spelers die over en weer worden afgeblokt. De stand gaat via 24-24 verloren met 24-26.

Set drie start Menen weer met dezelfde spelers. Bij Achel start Verhees voor Insenia
En ook deze set start met een gelijk oplopend puntenverloop. Met twee bloks van Verhees op De Vries dwingen we de coach van Menen hem te wisselen. Van Dyck speelt een zeer goede partij en brengt ons met goed en secuur aanvalswerk naar een 13-9 voorsprong.
Daarna loopt Tectum uit naar 20-15. Tectum geeft de voorsprong niet meer weg en haalt deze set binnen met 25-19.

Vierde set weer dezelfde spelers op het veld. Achel start goed, zit in de goede flow en dwingt Coach Peris al bij 4-1 in een TO. Blok  Campforts 5-1, blok Bontje 7-2 set onder controle denk je dan. Maar in de liga A ben je nooit zeker. Menen slaat terug tot 9-7.
Nu Laat de Vries zijn waarom hij de best scorende aanvaller van de liga is en onder impuls van zijn aanvalswerk loopt Menen uit naar 9-13. Bij deze stand neemt Achel zijn eerste TO.
Uiteindelijk verliezen de volleyballers van Tectum deze set met 17-25.

Een goede wedstrijd met goed volleybal waarvan het publiek weeral van heeft genoten.
Maar waar we een wrang gevoel aan overhouden want hier zat beslist  meer in.
Op naar volgende week naar Zoersel, waar we toch graag wat punten van zouden meebrengen van een ploeg die goed draait, En dus weer geen gemakkelijke opdracht.

Powered by Blog Grabber