Week van de Dementie bij Bibliotheek De Kempen

Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag, waarbij wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor Alzheimer en tientallen andere aandoeningen die schuil gaan achter dementie. Rondom deze dag worden veel activiteiten georganiseerd waarbij dementie centraal staat. Deze activiteiten samen vormen de week van…Week van de Dementie bij Bibliotheek De Kempen

18-09-2018 16:12 – Ingezonden door Redactie

Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag, waarbij wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor Alzheimer en tientallen andere aandoeningen die schuil gaan achter dementie. Rondom deze dag worden veel activiteiten georganiseerd waarbij dementie centraal staat. Deze activiteiten samen vormen de week van de Dementie. Ook Bibliotheek De Kempen organiseert activiteiten in verschillende vestigingen.

In Nederland hebben ruim 270.000 mensen dementie. Dit aantal zal als gevolg van de vergrijzing binnen 25 jaar explosief stijgen naar meer dan een half miljoen. Voor patiënten, de omgeving en mantelzorgers is dementie een belastende ziekte. Tijdens de week van de Dementie worden door veel organisaties initiatieven opgezet, om de vele facetten van dementie onder de aandacht te brengen. Ook Bibliotheek De Kempen doet hieraan mee, met onder andere lezingen, workshops, de Dementheek en de herinneringskoffers. Er is een activiteit op donderdag 20 september van 20 uur tot 21.30 uur in de bibliotheek van Budel, Rubenslaan 1.

Lezing/documentaire “Hou vast” door Evie Sparidaens
In haar lezing vertelt designer Evie Sparidaens hoe zij met haar werk meer begrip probeert te creëren in de wereld van dementie. Evie onderzocht hoe de zorg voor iemand met dementie wordt ervaren en maakte hierover het boekje ‘Hou vast’. Door middel van foto’s, haar documentaire en meerdere geluidsfragmenten komt de bezoeker meer te weten over haar werk en het boekje ‘Hou vast’. Verder is er gelegenheid om vragen te stellen en samen het onderwerp te bespreken.Toegang gratis; graag vooraf aanmelden: budel@bibliotheekdekempen.nl of 085-7733283. Ook in andere vestigingen organiseert Bibliotheek De Kempen verschillende activiteiten. Een actueel overzicht is terug te vinden op de website van Bibliotheek De Kempen.  

Powered by Blog Grabber