Week van de Gezonde Jeugd

In de week voor de Gezonde Jeugd (11-15 maart) kan iedereen in Nederland laten zien hoe belangrijk het is dat jongeren kunnen opgroeien in een gezonde omgeving die tevens uitnodigt om te spelen en bewegen.Week van de Gezonde Jeugd

11-03-2019 12:16 – Ingezonden door Redactie

In de week voor de Gezonde Jeugd (11-15 maart) kan iedereen in Nederland laten zien hoe belangrijk het is dat jongeren kunnen opgroeien in een gezonde omgeving die tevens uitnodigt om te spelen en bewegen. Gemeenten, maatschappelijke organisaties, het Nederlandse bedrijfsleven en vele lokale professionals zetten deze week een extra stap vooruit! Hierbij ligt de focus op bewegen.

Koning geeft startsein Week voor de Gezonde Jeugd
Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander geeft vrijdagmiddag 8 maart in de Werkspoorkathedraal in Utrecht het startsein van de Week voor de Gezonde Jeugd. De Koning opent de week samen met kinderen. Zij geven symbolisch het estafettestokje door aan alle kinderen in Nederland.

Week voor de Gezonde Jeugd in Weert
In de gemeente Weert willen wij ook laten zien dat een gezonde omgeving belangrijk is. Jongeren Op Gezond Gewicht-regisseur Thomas Witjes, werkzaam bij Punt Welzijn, roept daarom iedereen op om van 11 t/m 15 maart extra aandacht te hebben voor een gezonde leefstijl op school, de kinderopvang, vereniging, buurt en thuis. Op deze manier zetten we met zijn allen een stap vooruit naar een gezonde omgeving.

De volgende activiteiten staan al in de agenda tussen 11-15 maart:
• Punt Welzijn (Let’s Move) organiseert voor het onderwijs reken- en taallessen op het schoolplein en workshops over gezonde leefstijl, bewegen, water drinken en gezonde voeding. ?
• Dinsdag 12 maart 19.30 – 21.30: Lezing van Irene Heger (Universiteit Maastricht) bij Bibliocenter – wilhelminasingel 250 met als onderwerp “Wij zijn zelf het medicijn”. Wat kun je zélf doen om je hersenen gezond te houden, en daarmee mogelijk dementie te voorkomen? Vanaf welke leeftijd moet je hierover gaan nadenken??
• Woensdag 13 maart 13.45-15.30: Voorleesmiddag voor kinderen van 3-7 jaar bij Bibliocenter – Wilhelminasingel 250. Er wordt voorgelezen uit het verhaal “Het Snoepprinsesje” en de toegang is gratis. ?
• Donderdag 14 maart 14.00-18.00: Jongeren op Gezond Gewicht organiseert in het Keenter Hart een workshop “Wie zit er tegenover je?”. In deze workshop leer je hoe je met verschillende typen ouders het gesprek aangaat over de gezondheid van hun kind.?

Meer weten over de Week voor de Gezonde Jeugd en de activiteiten die georganiseerd worden? Neem dan contact op met Thomas Witjes, telefonisch via 06-31937368 of via email t.witjes@puntwelzijn.nl.

Week voor de gezonde jeugd wordt o.a. ondersteund door Jongeren Op Gezond Gewicht, Punt Welzijn, GGD Limburg-Noord, Centrum Jeugd en Gezin en Bibliocenter.

Powered by Blog Grabber