Weer of geen weer de Boogurt plant bomen!

BUDEL – Op woensdag 13 maart, zijn wij (groep 7 van de Boogurt) bomen gaan planten.Weer of geen weer de Boogurt plant bomen!

26-03-2019 14:54 – Ingezonden door Redactie

BUDEL – Op woensdag 13 maart, zijn wij (groep 7 van de Boogurt) bomen gaan planten. Dit was in de buurt van het asielzoekerscentrum. Ondanks het slechte weer is alles toch gewoon doorgegaan. Met natte kleren kwamen we terug op school. De kinderen vonden het geweldig! We kwamen meer te weten over de verschillende planten en bomen. We mochten verschillende spelletjes doen zoals: kwartet, een mozaïek maken en nog veel meer opdrachten over de natuur. De mozaïek moesten we maken van alles wat er in het bos te vinden was. We kregen ook iets lekkers en dat was koude chocolademelk en een plakje cake. Het was heel leuk en leerzaam. We hebben bomen geplant en ook allemaal spelletjes gedaan: het was een zeer geslaagde dag voor ons, maar het was wel een beetje nat. We kregen allemaal een plantje mee naar huis. De één had een kastanjeboom en de andere een eikenboom. Op school kregen we ook allemaal nog een zakje met zaadjes, zodat we thuis mooie bloemetjes kunnen zaaien. Ook kregen we nog een  lekkere warme chocomel of kopje thee op school. De gemeente Cranendonck was aanwezig bij het helpen met planten. Zij hebben ons natuurlijk ook wat geleerd en geholpen. De boomfeestdag is mede mogelijk gemaakt door de gemeente in samenwerking met de IVN. Allemaal super bedankt voor jullie inzet!
Ook andere scholen hebben deze activiteit gedaan zoals: basisschool de Schatkist, de Triolier, de Sint-Andreas, de Wereldwijzer en alle andere scholen van Cranendonck. Het was een heel spektakel! Geschreven door: Fenne van Hoof en Finn Vos (Groep 7, basisschool de Boogurt, te Budel)

Powered by Blog Grabber