Weergoden Budels paasvuur gunstig gezind

De weergoden waren de organisatie van het paasvuur gunstig gezind. Na een natte paasoptocht vanuit het centrum van Budel draaiden ze even voor acht uur de waterkraan dicht. Doordat het zo goed als windstil…Weergoden Budels paasvuur gunstig gezind

05-04-2018 15:00 – Ingezonden door Roy de Leijer – Foto DeMeus

De weergoden waren de organisatie van het paasvuur gunstig gezind. Na een natte paasoptocht vanuit het centrum van Budel draaiden ze even voor acht uur de waterkraan dicht. Doordat het zo goed als windstil was, kon het paasvuur onder bijna ideale omstandigheden ontbranden op een van de weilanden aan de Voorterdijk in Budel.
Met het publiek op veilige afstand werd het paasvuur ontstoken met een gasbrander. Vervolgens werd het vuur met behulp van wat stro en een bladblazer verder aangewakkerd. Voor het paasvuur werd onder meer snoeiafval als brandstof gebruikt. Ook bijna tweeduizend kerstbomen uit de gemeenten Cranendonck en Heeze-Leende gingen op in de vlammenzee. Met een maximale piekhoogte van een meter of acht meter was de Budelse paashoop een stuk lager dan de meeste vreugdevuren in het oosten van het land. Het plezier was er echter niet minder om bij de bezoekers van het paasvuur, die zich ook konden vermaken in een van de tenten op het aangrenzende feestterrein.

Powered by Blog Grabber