Weert viert Koningsdag met Oranjeweek

Vrijdag 27 april is het Koningsdag en dat wordt in Weert uitgebreid gevierd tijdens de Oranjeweek met tal van activiteiten.Weert viert Koningsdag met Oranjeweek

25-04-2018 14:12 – Ingezonden door redactie

Vrijdag 27 april is het Koningsdag en dat wordt in Weert uitgebreid gevierd tijdens de Oranjeweek met tal van activiteiten.

Het Oranjeweek-programma bevat muziek, sport en cultuur en legt nadruk op de unieke kenmerken van Weert. In 2018 vinden deze activiteiten plaats van donderdag 26 t/m zondag 29 april.

De Koningsnacht op 26 april staat garant voor een groot muzikaal feest in de binnenstad van Weert. Op verschillende locaties beleef je sfeervolle evenementen, met qua muziekstijl voor ieder wat wils. Meest in het oog springend is Diep met Willy, sinds enkele jaren een succesvol deephouse-event op Koningsnacht, weer op het Raphaelpad. Vanaf 20.00 uur zullen deelnemers aan de jaarlijkse vrijmarkt plaatsnemen aan de binnenzijde van de Singels en in het Stadspark.

Op Koningsdag – vrijdag 27 april – beleef je diverse gezellige activiteiten in het centrum van Weert. Op de binnenzijde van de Singels en in het Stadspark wordt de traditionele vrijmarkt gehouden. Salsadrumband As Arraias loopt door de binnenstad. Op de Markt staat ’s middags een DJ op het podium bij Café de Gruyter, en zowel op de Markt als de Nieuwe Markt kunnen kids zich uitleven op de stormbanen. Op de Langpoort wordt gestreden om het Burgerkoningschap van schutterij St. Catharina 1480.

Zaterdag 28 april staat de weekmarkt in oranje gedaante op de pleinen, een ideale dag om gezellig shoppen en een bezoekje aan de lokale horeca te combineren.

Zondag 29 april is het koopzondag en dit is de Dag van Sport & Bewegen. In samenwerking met diverse sportverenigingen uit Weert en omgeving wordt het centrum omgetoverd tot een waar sportspektakel. Op de pleinen worden velden uitgezet, wedstrijden gehouden en presentaties gegeven. Bezoekers krijgen de kans alle sporten te ontdekken door de lange oranje loper over de pleinen te volgen. Na het succes in 2017 is er ook dit jaar weer een stempelkaart, waarbij bezoekers door deel te nemen aan sporten hun kaart kunnen vol sparen en kans maken op mooie prijzen.

Meer informatie: www.oranjeweekweert.nl

Powered by Blog Grabber