Wees actief, shop sportief

In mei organiseert de stad in samenwerking met Unizo Hamont-Achel opnieuw “Wees actief, shop sportief’. Wie tijdens deze actie te voet of met de fiets boodschappen doet, ontvangt bij de deelnemende handelaars…Wees actief, shop sportief

26-04-2018 20:40 – Ingezonden door Redactie

In mei organiseert de stad in samenwerking met Unizo Hamont-Achel opnieuw “Wees actief, shop sportief’. Wie tijdens deze actie te voet of met de fiets boodschappen doet, ontvangt bij de deelnemende handelaars een stempel op een spaarkaart. Met een volle kaart maak je kans op leuke prijzen. Nieuw dit jaar is dat ook horecazaken meedoen. Wie zich dus op sportieve wijze verplaatst om een terrasje te doen, kan dus ook een stempel verdienen.

“Wie te voet of met de fiets de lokale economie ondersteunt, draagt bij aan de leefbaarheid van Hamont-Achel‘, vertelt schepen van milieu en duurzaamheid Guy Joosten.’Onze stad wordt hierdoor rustiger, veiliger en aangenamer om in te vertoeven. Bovendien is het goed voor lichaam en voor geest. We kunnen initiatieven als deze dus alleen maar aanmoedigen en steunen.‘

Ook in Neerpelt en Overpelt
Dit jaar doen ook de gemeenten Overpelt en Neerpelt in samenwerking met Unizo Pelt mee met “Wees actief, shop sportief’. Dat wil zeggen dat je ook bij verschillende handelaars in deze gemeenten een stempel kan verdienen. Zowel in Hamont-Achel als in Neerpelt en Overpelt herken je de deelnemers aan een affiche in de etalage. Een lijst van alle deelnemende handelaars en horecazaken in onze stad vind je op www.hamont-achel.be/weesactief.

De actie “Wees actief, shop sportief’ loopt van 1 tot en met 31 mei. Spaarkaarten zijn verkrijgbaar bij de deelnemende handelaars, op het stadhuis, in de bibliotheken en op het V.V.V.-kantoor. Volle stempelkaarten kan je deponeren in boxen voorzien op verschillende locaties in onze stad, waaronder het stadhuis, de bibliotheken en het OCMW en enkele handelaars die meedoen met de actie. Zo maak je kans op mooie prijzen, waaronder zelfs een wandel- en fietsarrangement.

Powered by Blog Grabber