Weetjes over de fazant

De fazant haan en hen zijn vaste bezoekers van de tuin van fotograaf Gerard Coenen. Maar wist je dat de fazant in Europa waarschijnlijk werd ingevoerd door de Romeinen?Weetjes over de fazant

16-12-2018 15:37 – Ingezonden door Redactie – Foto Gerard Coenen

De fazant haan en hen zijn vaste bezoekers van de tuin van fotograaf Gerard Coenen. Maar wist je dat de fazant in Europa waarschijnlijk werd ingevoerd door de Romeinen? De soort komt in België dus niet van nature voor. Het oorspronkelijke verspreidingsgebied strekt zich uit tussen Georgië, Armenië en Azerbeidzjan, Korea, grote delen van China tot in Noord-Vietnam. De fazant is in grote delen van Europa uitgezet als jachtwild. Mannetjes hebben een lange pluimstaart en een rode naakte huid. Ook genaamd: de boskip. Vrouwtjes hebben een lange staart en zijn geelbruin met donkere vlekken.

Powered by Blog Grabber