Welkom in Eetkamer De Oude Schut

“Onze gerechten zijn het beste te omschrijven als ‘traditioneel met een jonge twist’,” aan het woord zijn de vrienden Gideon en Ryan, geranten van Eetkamer De Oude Schut in Weert. Dit charmante restaurant…Welkom in Eetkamer De Oude Schut

24-12-2018 14:00 – Ingezonden door Redactie

“Onze gerechten zijn het beste te omschrijven als ‘traditioneel met een jonge twist’,” aan het woord zijn de vrienden Gideon en Ryan, geranten van Eetkamer De Oude Schut in Weert. Dit charmante restaurant biedt een mooie lunch- en dinerkaart aan met keuzes voor zowel de vlees-, vis- als veggie liefhebbers. “In ons restaurant is iedereen welkom voor een kleine of grote hap, of gewoon voor een lekker kopje koffie met een appelgebakje!” aldus de heren.

Ze zijn al vrienden sinds de schooltijd, ze volgden samen de koksopleiding en hadden al jarenlang het plan om samen een horecazaak te openen. “En op 23 januari 2018 was het dan zover,” vertellen Ryan en Gideon. “Toen hebben we de deuren van ons eigen restaurant geopend.” Eetkamer De Oude Schut is een knus restaurant met een menukaart vol uitnodigende gerechten.  Op de lunchkaart staan onder andere soepjes en uitsmijters, maar er kan ook gekozen worden voor een ‘twaalfuurtje’. Voor een zacht prijsje krijg je een uitsmijter ham en/of kaas, een kalfskroketje en een dagsoepje. En ook het ‘Hamsterdammetje’ pronkt op de lunchkaart. Deze hamburger (100% rundvlees) is belegd met Amsterdamse uien, old Amsterdam kaas, gebakken spek, tomaat en rucola en is een echte aanrader. Verder zijn er pasta’s en diverse belegde broodjes zoals een broodje gezond, een broodje pulled pork en een broodje caprese.

Dinerkaart
“Onze specialiteit van het huis is toch wel onze diamanthaas,” vertellen Gideon en Ryan. “We werken samen met een leverancier die natuurrunderen kweekt. Zo krijg je een mooi en vooral eerlijk stukje vlees op je bord, zonder toevoegingen. Onze gasten zijn er dan ook erg enthousiast over.” Ieder seizoen worden de menukaarten van De Oude Schut aangepast, en uiteraard zijn de ingrediënten dagvers. De dinerkaart biedt ook weer een mooi aanbod heerlijke gerechtjes en altijd is er voor ieder wat wils, want zowel vlees-, vis- als vegetarische gerechten sieren de kaart. “Naast de voor- en hoofdgerechten, hebben we ook verschillende maaltijdsalades en een uitgebreide dessertkaart.”  Iedereen kan tussen 11.00 uur en 16.30 uur aanschuiven voor de lunch en vanaf 17.00 uur worden de diners geserveerd.

En dan is er ook nog Het Proeflokaal. Dit gezellige lokaaltje is de ideale plek voor het vieren van feestjes! Denk aan verjaardagen, babyborrels, jubilea, receptie, bedrijfsaangelegenheden,… “Het Proeflokaal kan tot 25 mensen ontvangen, waardoor je er terecht kan voor intieme feestjes onder vrienden, familie, collega’s,… Bovendien kan alles volledig naar wens van de gast geregeld worden. Vooraf bespreken we samen de mogelijkheden en zo komen we dan tot een feestje op maat van de klant. Alle ideeën zijn bespreekbaar.” Het Proeflokaal is voorzien van een bar, statafels en barkrukken en kan volledig naar wens aangekleed worden. Ook de muziek kan vrij gekozen worden.

Leuk weetje: De naam van Eetkamer De Oude Schut verwijst naar het roemruchte Weerter merk oude jenever dat August Mathijsen al in 1882 op deze plek produceerde. In het poorthuis, waar nu het restaurant is, bevond zich de ‘flessenstraat’ van de stokerij.

Eetkamer De Oude Schut is gelegen aan De Oude Schut 9 in het hartje van Weert. Reserveren kan via www.deoudeschut.nlof via tel. 0031 495 526 103. Ook wie nog op zoek is naar een leuke bijverdienste mag altijd informeren naar de mogelijkheden!  

Powered by Blog Grabber