Werken aan nieuw consultatiebureau Kind & Preventie

Sinds enkele weken wordt er gewerkt aan het dienstengebouw in de Bermstraat. De gemeente creëert er een nieuw consultatiebureau voor Kind & Preventie. Een moderne en kindvriendelijke inrichting maken het…Werken aan nieuw consultatiebureau Kind & Preventie

07-10-2018 20:44 – Ingezonden door Redactie

Sinds enkele weken wordt er gewerkt aan het dienstengebouw in de Bermstraat. De gemeente creëert er een nieuw consultatiebureau voor Kind & Preventie. Een moderne en kindvriendelijke inrichting maken het een aangename omgeving voor baby’s en kinderen. Het wordt ook een fijne plek waar jonge ouders elkaar kunnen ontmoeten.

Huis van het Kind
Met de verhuis van het consultatiebureau van Kind & Preventie naar de Bermstraat komen binnenkort alle diensten voor kinderen en gezinnen samen onder één dak. Momenteel zijn al het VCLB (Vrij Centrum voor Leerlingenbegeleiding), het regiohuis van Kind & Gezin en de Opvoedingswinkel in het gebouw gevestigd.

Schepen van gezin Leen Gielen: “We creëren één plek waar kinderen en ouders terecht kunnen voor ondersteuning en begeleiding: van de eerste prikjes voor je pasgeboren baby tot de begeleiding van je jongvolwassenen zoon of dochter. Een echt Huis van het Kind zeg maar, waar kinderen zich thuis voelen en jonge ouders vlot binnenstappen. De bundeling van de diensten stimuleert ook de onderlinge samenwerking.”

Consultatiebureau
In overleg met Kind & Gezin liet de gemeente plannen opmaken voor een moderne en aangename inrichting van het consultatiebureau, dat ook gebruikt zal worden voor de regiovergaderingen van Kind & Gezin. Er komt een centrale ruimte waar kindjes omgekleed, gemeten en gewogen worden. Ouders kunnen aanschuiven aan een grote tafel, terwijl de kinderen zich uitleven in de speelhoek. In een afgeschermde ruimte kunnen moeders borstvoeding geven. De dokter en verpleging krijgen een apart lokaal, met een wachtruimte tussen. Daarnaast komen er nog twee vergader/werkruimtes. Zo kunnen andere diensten in de regio een antennefunctie in Neerpelt uitbouwen.

Powered by Blog Grabber