Werken Bosstraat, Hamonterweg, Thomas Watsonlaan worden afgerond

Heel wat mensen en ondernemers zullen blij zijn te horen dat de werken aan de Bosstraat, Hamonterweg en Thomas Watsonlaan ei zo na klaar zijn. In de zomer van 2017 werd daar namelijk gestart met de aanleg…Werken Bosstraat, Hamonterweg, Thomas Watsonlaan worden afgerond

28-03-2019 15:27 – Ingezonden door Redactie

Heel wat mensen en ondernemers zullen blij zijn te horen dat de werken aan de Bosstraat, Hamonterweg en Thomas Watsonlaan ei zo na klaar zijn. In de zomer van 2017 werd daar namelijk gestart met de aanleg van fietspaden en riolering. Nu, eind maart 2019, is het project in zijn laatste fase en sinds vorige week is de weg ook weer open voor autoverkeer in twee richtingen.

De Hamonterweg/Bosstraat (N71) en de Thomas Watsonlaan (N748) in Hamont-Achel en Neerpelt werden uitgerust met veilige fietspaden en een nieuw wegdek. Ondergronds werd een modern, gescheiden rioleringsstelsel aangelegd, zodat afvalwater en regenwater los van elkaar worden opgevangen. De werken aan de N71 gebeuren met de grootste aandacht voor de fietser. In het hele projectgebied werden de fietspaden aangepast om de veiligheid voor de actieve weggebruiker te verhogen. Zowel langs de Thomas Watsonlaan als langs de Hamonterweg/Bosstraat, vanaf de spoorwegovergang in Neerpelt tot het kruispunt met de Watermolenstraat/Nijverheidsstraat in Hamont, zijn vrijliggende fietspaden aangelegd, die door een groene berm met bomenrij van de rijweg gescheiden zijn. Enkel langs de Hamonterweg tussen het kruispunt met de Watermolenstraat/ Nijverheidsstraat en het kruispunt met Krekelhoeve/Industriestraat liggen de fietspaden tegen de rijweg aan. Ter hoogte van de rotonde en de kruispunten met Geuskens/Hoek, de Militaire Dijk en Watermolenstraat/Nijverheidsstraat zijn er beveiligde fietsoversteken met middenberm aangelegd, zodat fietsers hier veilig, in twee keer kunnen oversteken. Tegelijkertijd met de aanleg van de nieuwe fietspaden werd ondergronds een nieuw en modern gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Bij een gescheiden rioleringsstelsel worden afvalwater en regenwater in aparte rioleringsbuizen opgevangen. Het afvalwater wordt naar een waterzuiveringsstation gevoerd. Het regenwater wordt zoveel mogelijk ter plaatse opgehouden (insijpeling of infiltratie in de bodem) of vertraagd afgevoerd naar grachten. Op plaatsen waar er geen buffercapaciteit is, wordt een regenwaterbuis voorzien die het regenwater naar een waterloop verderop afvoert.

De nieuwe riolering ligt langs de bestaande weg. De bestaande rijweg bleef dus zoveel mogelijk behouden, enkel de bovenste laag van het wegdek werd vernieuwd. Waar dat noodzakelijk was, werd uiteraard de volledige weg, inclusief fundering mee vernieuwd. Enkel in de Gulikerstraat ligt de riolering wel onder de weg en werd de weg bijgevolg volledig opgebroken en vernieuwd.

Finale asfalteringswerken begin mei 2019
De werken op de Hamonterweg en Bosstraat zijn nu grotendeels afgerond. Enkel de toplaag asfalt moet nog aangebracht worden. Omdat het wegdek verderop richting Hamont, tussen de Industriestraat en de Vlasroot, ook in slechte staat is, is beslist om de asfaltlaag hier ook mee te vernieuwen. Al deze asfalteringswerken zullen samen uitgevoerd worden, in het eerste weekend van mei, van vrijdagavond 3 mei tot en met maandagochtend 6 mei (planning onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden). In dat weekend is er geen verkeer mogelijk op de Bosstraat. Verkeer rijdt dan om via de Kiekoet, Orchideeënlaan en de Thomas Watsonlaan of via Kaulille en Lozen.

Bron: Agentschap Wegen en Verkeer

Powered by Blog Grabber