Werken Laathoeve gestart

Op 22 november zijn de consolidatie werken aan de oude schuur op de Laathoeve gestart. Deze stortte eerder dit jaar immers in. De werken gebeuren in opdracht van de stad door een gespecialiseerde bouwonderneming…Werken Laathoeve gestart

02-12-2018 15:28 – Ingezonden door Redactie

Op 22 november zijn de consolidatie werken aan de oude schuur op de Laathoeve gestart. Deze stortte eerder dit jaar immers in. De werken gebeuren in opdracht van de stad door een gespecialiseerde bouwonderneming en onder toezicht van een deskundig architectenbureau.  Alles gebeurt bovendien met goedkeuring en onder supervisie van het Agentschap Onroerend Erfgoed.
De werken bestaan enerzijds uit schoringswerken en anderzijds uit het inventariseren van recupereerbare materialen. Deze zullen opgestapeld worden in afwachting van een mogelijke heropbouw.
De stadsdiensten werken ondertussen verder aan het dossier in navolging van de gemeenteraadsbeslissing van 27 augustus 2018, waarbij de intentie uitgesproken werd tot het verwerven van de site. Dit onder verschillende strikte voorwaarden, zoals het vinden van een geschikte herbestemming voor het monument met een meerwaarde voor Hamont-Achel en de grensoverschrijdende regio. Ook moet er zeker zijn dat de erfgoedpremies later niet teruggevorderd zullen worden van de huidige eigenaar.

Powered by Blog Grabber