Wie waren onze voorouders?

PELT – De Heemkundige Kring van (Neer)Pelt organiseerde op zaterdag 16 maart een grote meeting in ontmoetingscentrum De Kentings Pelt.Wie waren onze voorouders?

23-03-2019 14:03 – Ingezonden door Redactie

PELT – De Heemkundige Kring van (Neer)Pelt organiseerde op zaterdag 16 maart een grote meeting in ontmoetingscentrum De Kentings Pelt. Van 10.00 tot 17.00 uur kon iedereen er terecht om zijn of haar (verre) afkomst uit te laten zoeken. Op een bepaalde leeftijd als één van je ouders of beiden overlijden komt er een moment dat je toch benieuwd bent over de afkomst van je familie, je (over)grootouders. Waar liggen je voorouders begraven? Genealogie of stamboomonderzoek is een wetenschapsvorm die je kan helpen bij het nasporen van je voorouders of zelfs om te onderzoeken of om erachter te komen of je familie een wapenschild bezat. Waren het Teuten?  De Heemkundige Kring bood deze dienst al langer maar neemt nu het initiatief om ermee naar buiten te treden. Men zoekt de roots van je familie op. Hiervoor bestaan verschillende computerprogramma’s die een virtueel inzicht kunnen verschaffen. De Heemkundige Kring beschikt echter ook zelf over veel gegevens. Iets uitzoeken tot 1654 is praktisch geen enkel probleem, alle gegevens zitten immers reeds in de database. Extra aan deze grote meeting is dat ook de Heemkundige Kringen van buurgemeenten zoals Sint-Huibrechts-Lille, Achel, Hamont, Overpelt, Valkenswaard en Budel aanwezig waren. Ook de overkoepelende genealogische vereniging Limburg was op de meeting aanwezig. Wie niet in de gelegenheid was om die dag erbij te zijn kan op elke donderdagavond van 17 tot 20u terecht bij Heemkring Neerpelt in Zaal Dommelgalm, Jaak Tassetstraat 20. www.heemkringneerpelt.be email: [email protected]

Powered by Blog Grabber