Winterse gezelligheid

Op donderdag namiddag 13 december  kwamen bijna honderd leden van NEOS-Pelt bijeen om de traditionele, aan het seizoen gelinkte, feestelijke ontmoeting  “Winterse Gezelligheid” mee te beleven.Winterse gezelligheid

21-12-2018 11:03 – Ingezonden door Redactie

Op donderdag namiddag 13 december  kwamen bijna honderd leden van NEOS-Pelt bijeen om de traditionele, aan het seizoen gelinkte, feestelijke ontmoeting  “Winterse Gezelligheid” mee te beleven. De samenkomst begon met een kort optreden van twee stand-up comedians waarna een receptie in de wandelgangen van het Neerpeltse  St.Hubertuscollege de aanloop vormde tot het feest. De voorzitter van de seniorenvereniging haalde in zijn toespraak enige projecten aan die door het Neos-hoofdbestuur werden gepropageerd. De bedoeling van het ledentreffen was echter elkaar informeel ontmoeten,  wat bijpraten, elkaar beter leren kennen en eventueel – waarom niet – nieuwe vrienden maken. Wat ook opviel was de aanwezigheid van verschillende jongere leden, maar ook de oudere leden d.w.z. de dames en de heren die al een langere periode bij de vereniging zijn aangesloten, voelden zich uitstekend  in deze sfeer. De eenvoudige maaltijd met de even traditionele “gehaktballetjes met krieken” verliep in de allerbeste stemming. Allerlei herinneringen werden opgehaald. De conversatie dreigde op geen enkel moment stil te vallen, misschien mede te danken aan de geslaagde wijnkeuze. Eigenlijk komen we, alweer en opnieuw, tot de conclusie dat periodiek zulke informele samenkomsten: eenvoudig, smakelijk eten en drinken aan een verzorgde tafel, voor een seniorenvereniging een niet te onderschatten pluspunt kunnen betekenen. Door de interne verbouwingswerken in het college was er een klein probleem met  de akoestiek. Wel kunnen we even aanstippen, in verband met de volgende feestmaaltijd: het Nieuwjaarsfeest op zaterdag 19 januari zal doorgaan in een veel ruimere zaal, die nu – oh tegenstelling!- bezet was door studenten die examens moesten afleggen!

Powered by Blog Grabber