Wordt Mario Nieuwenhuizen de Grillmaster 2018?

Sinds enkele weken zendt televisiezender Vier het nieuwe programma Grillmasters uit op donderdagavond. Mét een bekend regionaal gezicht, want Mario Nieuwenhuizen van Hotel De Zevensprong te Achel doet…Wordt Mario Nieuwenhuizen de Grillmaster 2018?

30-04-2018 11:12 – Ingezonden door Redactie

Sinds enkele weken zendt televisiezender Vier het nieuwe programma Grillmasters uit op donderdagavond. Mét een bekend regionaal gezicht, want Mario Nieuwenhuizen van Hotel De Zevensprong te Achel doet samen met zijn partner in crime Marc van Herk mee aan deze barbecuewedstrijd.

Marc en Mario zijn al ruim 20 jaar hechte vrienden. Samen maakten ze regelmatig gezellige motortrips, die traditioneel werden afgesloten met een lekkere barbecue. Samen hadden ze het idee om een weekje naar Amerika te gaan, het land van de BBQ, maar Grillmasters heeft er een stokje voor gestoken. “We hadden voor het plezier, in een grappige beu, het inschrijfformulier ingevuld voor deelname aan het programma. Marc daagde me uit om de inschrijving ook echt te versturen en zo gezegd zo gedaan. Na enkele dagen werden we al uitgenodigd voor een intake en de voorrondes,” vertelt Mario. “Dit verliep allemaal erg succesvol en we werden opgenomen bij de 10 duo’s die mee mochten doen aan het programma. En zo werd ons weekje Amerika een avontuur in eigen land!” De opnames, die doorgingen in september 2017, betekenden een drukke periode voor Mario, want hij moest de opnames combineren met een druk seizoen in de B&B. “Het was heftig, maar uiteindelijk heb ik alles toch weten te combineren. En het was zeker de moeite waard, want onze deelname aan Grillmasters is een onvergetelijke ervaring geworden. Niet enkel op culinair gebied hebben we veel laten zien én geleerd , maar ook de vriendschap die we hebben opgebouwd met de andere deelnemers is erg hecht. Afgelopen weekend zijn we trouwens nog eens allemaal samen gekomen in de Achelse Kluis.”

In het programma blijken Mario en Marc een ijzersterk team. Mario met zijn snijtechnieken en zijn oog voor een mooie presentatie van de ingrediënten en Marc met zijn ruime productkennis. Marc is afkomstig uit Peer en is als salesmanager bij Sligro, de groothandel voor foodprofessionals. “Vooral Marc is gebeten door de BBQ-microbe,” gaat Mario verder. “Maar al snel ontpopten we ons tot een goed team. Samen zijn we voor het programma doorheen België gereisd en iedere week werd er een andere opdracht voorgeschoteld. Zo moesten we de ene week met rundvlees aan de slag, de andere met vegetarische ingrediënten of Mangalica-varken. We hebben steeds veel plezier beleefd, maar het bleek ook een echte rollercoaster van emoties te zijn. Verdriet en euforie wisselden elkaar af.”

Wil je weten hoe ver Mario en Marc komen in de wedstrijd? Stem dan op donderdagavond om 20.35 uur zeker af op Vier. “Een ding is al zeker, ons avontuur houdt na Grillmasters niet op, want dankzij het programma hebben we diverse contacten gelegd met onder andere barbecuewereldkampioen Jord Althuzen en Belgisch kampioen Giorgio De Francesco. Daarnaast zijn we druk bezig met het uitwerken van een nieuwe uitdaging. Zo gaan we samen met onder andere burgemeester Theo Schuurmans van Hamont-Achel, die bekend staat als gepassioneerde griller, de barbecues nog een keer aansteken voor het goede doel! Hierover kan je binnenkort meer lezen in HAC Weekblad.”

Powered by Blog Grabber