Workshop ‘G-denken’: Gebeurtenis, Gedachte, Gevoel, Gedrag, Gevolg’

Het Steunpunt Mantelzorg Verlicht organiseert op donderdag 11 oktober 2018 een workshop voor mantelzorgers met het thema ‘Gebeurtenis, Gedachte, Gevoel, Gedrag en Gevolg’. De workshop biedt mantelzorgers de gelegenheid om stil te staan bij je gedrag na een bepaalde gebeurtenis en de manieren waarop dat…Workshop ‘G-denken’: Gebeurtenis, Gedachte, Gevoel, Gedrag, Gevolg’

27-09-2018 13:14 – Ingezonden door Redactie

Het Steunpunt Mantelzorg Verlicht organiseert op donderdag 11 oktober 2018 een workshop voor mantelzorgers met het thema ‘Gebeurtenis, Gedachte, Gevoel, Gedrag en Gevolg’. De workshop biedt mantelzorgers de gelegenheid om stil te staan bij je gedrag na een bepaalde gebeurtenis en de manieren waarop dat gedrag door jezelf beïnvloed kan worden.

Veel mensen zijn zich onvoldoende bewust van hun denken en voelen. Op welke manier zij hun gedrag laten bepalen door die gedachten en gevoelens. Mensen reageren verschillend op dezelfde situatie. Door drukte in het verkeer kom je later thuis, de een maakt zich druk, de ander blijft rustig. Door extra zorg voor partner, kind of ouder raakt de een gestrest, de ander kan het goed combineren. Dat komt onder andere doordat gevoelens worden beïnvloed door de manier waarop men denkt.

Het G-denken heeft dus te maken met het analyseren van je eigen gedachten. Bepaalde gebeurtenissen leiden tot gedachten en deze leiden weer tot gevoelens. Het gaat er bij deze workshop om bepaalde denkpatronen te veranderen, zodat je leert hoe je te voelen en je te gedragen in bepaalde moeilijke situaties. De 5 G’s hebben meer met elkaar te maken dan je misschien denkt. Het heeft ook effect op de communicatie tussen zorgvrager en mantelzorger. Als het lijkt of er geen beweging meer zit in die communicatie, is het goed om dat eens op een rijtje te zetten. Kortom, hoe kun je op een realistische manier met problemen van alledag omgaan zodat je jouw zorgtaken beter kunt uitvoeren.

De workshop vindt plaats op donderdag 11 oktober van 10.00 tot 15.30 uur. Voor de lunch wordt gezorgd. De workshop vindt plaats bij de GGD Brabant-Zuidoost  (gebouw de Witte Dame), Clausplein 10 in Eindhoven en duurt van 10.00 tot 15.30 uur. Voor de lunch wordt gezorgd. Aanmelding is nog mogelijk. Je kunt je aanmelden via nummer 088 0031 288 of info@mantelzorgverlicht.nl Graag de eigen bijdrage van €10,00 overmaken op rekening NL66 BNGH 0285 0235 78 ten name van GGD Brabant-Zuidoost (graag vooraf). Vermeld hierbij de Workshop G-denken.

Powered by Blog Grabber