Workshop Verlies & Rouw in samenwerking met Punt Welzijn

WEERT – Het hele jaar door organiseert Punt Welzijn workshops voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in Weert.Workshop Verlies & Rouw in samenwerking met Punt Welzijn

01-04-2019 11:20 – Ingezonden door Redactie

WEERT – Het hele jaar door organiseert Punt Welzijn workshops voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in Weert. Op 15 april vindt in samenwerking met Nicole van Rijt-Ketelaars van Meeleven Verliesbegeleiding een interactieve workshop plaats over verlies en rouw.

Als vrijwilliger kun je regelmatig geconfronteerd worden met verlies en rouw, bijvoorbeeld als mensen vertellen over hun ziekte of over de beperkingen waar ze mee te maken hebben. Ook krijgt iedereen nu of later in zijn eigen leven te maken met verlies. Dit kan gevolgen hebben binnen je vrijwilligerswerk.  

Tijdens de workshop gaan we het gesprek aan over onderwerpen zoals: Wat is verlies en rouw? Welk effect heeft eigen geleden verlies in het contact met anderen? Waar loop je tegenaan? Wat vind je moeilijk of waar heb je positieve ervaringen mee? Welke gevoelens kan iemand hebben en hoe kun je daarmee omgaan? En wanneer kan het belangrijk zijn om hulp in te schakelen?
Vanuit eigen opgedane ervaringen met verlies en rouw kan het fijn zijn om hier samen over te praten, van elkaar te leren en elkaar te versterken in de uitdagingen die er soms liggen binnen het werken als vrijwilliger.

De workshop vindt plaats in het Keenter Hart, Sint Jozefskerkplein 3 te Weert. Inlopen kan vanaf 18.45 uur. De workshop start om 19.00 uur en zal tot ongeveer 21.00 uur duren. Aanmelden kan via email goedbezigweert@gmail.com.

Powered by Blog Grabber