Yoghurt met een verhaal wint de Innovatiecampagne van het Innovatiesteunpunt

De broers Bert en Peter Boonen runnen Catharinadal, een melkveebedrijf in Achel met eigen verwerking en verkoop in de hoevewinkel.  Ze gaan hun afzetkanalen nu uitbreiden en daarom zullen ze aan hun yoghurt…Yoghurt met een verhaal wint de Innovatiecampagne van het Innovatiesteunpunt

06-12-2018 13:52 – Ingezonden door Redactie

De broers Bert en Peter Boonen runnen Catharinadal, een melkveebedrijf in Achel met eigen verwerking en verkoop in de hoevewinkel.  Ze gaan hun afzetkanalen nu uitbreiden en daarom zullen ze aan hun yoghurt voortaan een verhaal verbinden. De familie Boonen verwerkt de melk van het eigen melkvee. Dat gaan ze in de toekomst op grotere schaal doen, en daardoor zullen ze hun producten ook buiten de eigen hoevewinkel aan de man en vrouw brengen. Om toch hun eigenheid te behouden en de verhalen van het bedrijf en de streek te blijven vertellen, krijgt elke pot yoghurt een sleeve met een kort en uniek verhaal mee. ‘Storytelling’ dus zodat hun producten geen anonieme pot worden in de zuivelafdeling van de supermarkt, maar hun eigenheid blijven behouden, waar ze ook worden verkocht.

Deze ‘yoghurt met een verhaal’ is 1 van 122 inzendingen die meedingen naar de titel van landbouwinnovatie van 2018 in de Innovatiecampagne. Het Innovatiesteunpunt organiseert deze wedstrijd al voor de elfde keer. Met de Innovatiecampagne richt het Innovatiesteunpunt – een initiatief van Boerenbond & Landelijke Gilden in partnerschap met Cera en KBC – zich tot land- en tuinbouwers  die met hun bedrijf een nieuwe, innovatieve richting uitgaan.

Een professionele vakjury bekroonde 10 winnaars uit de 122 inzendingen, maar via internet en sociale media kan het grote publiek ook zijn eigen winnaar aanduiden. Stemmen voor Bert en Peter Boonen kan vanaf nu tot 31 december (middernacht) via www.innovatiesteunpunt.be/wedstrijd .  De winnaar van de publieksprijs krijgt een bedrijfsreportage op PlattelandsTv. Wie stemt, maakt trouwens kans op een VIP-arrangement voor de Ronde van Vlaanderen.

Powered by Blog Grabber