Zondag 29 april Lente op Eynderhoof

Het Limburgs openluchtmuseum staat bekend om haar vele ambachten en traditiegetrouwe activiteiten. Maar wat de meesten nog niet weten is dat dit mooie museum een echt levend museum is. Niet alleen oog…Zondag 29 april Lente op Eynderhoof

28-04-2018 16:19 – Ingezonden door Redactie

Het Limburgs openluchtmuseum staat bekend om haar vele ambachten en traditiegetrouwe activiteiten. Maar wat de meesten nog niet weten is dat dit mooie museum een echt levend museum is. Niet alleen oog voor het museale en culturele aspecten, maar ook gericht op de educatie van jeugd. Hoe vaak komen kinderen nog in aanraking met de koe, ruiken ze nog echt een varken en leren ze dat de gans een van de beste wakers is van het boerenerf.

Op deze zondag middag gaat het vooral om dieren en komt Marieke Kodde met haar “Kodde Kudde” naar Eynderhoof. Er zijn o.a. geiten, schapen, konijnen, eenden, ganzen, kippen waarvan er veel met hun jonkies zullen optreden. Paarden en een ezel maken het schouwspel compleet. Het belooft een leerzame en leuke lentedag te worden voor jong en oud. Kinderen mogen de dieren aaien en knuffelen. Niet meer de gewoontes zaak van de wereld trouwens! Als we dan ook weten waar de melk echt vandaan komt is het ook fijn om een deel van de bewerking ervan te bekijken. Daarom zal er ook ouderwets boterstoten worden gedemonstreerd. Geen light variant, maar de gewone echte gezonde.

Voor de kinderen ligt een vragenlijst klaar aan de hand waarvan ze op zoek kunnen gaan naar de juiste antwoorden. Het zou Eynderhoof niet zijn als er ook niet iets mee te verdienen valt: dus de echte winnaars gaan met een mooi cadeautje naar huis. Natuurlijk zijn veel van de oude ambachten in bedrijf. Dat betekent niet alleen veel bedrijvigheid maar ook tal van leuke en aansprekende verhalen van de ambachtslieden die trots zijn op het uitoefenen van hun vak. En daar willen ze graag over vertellen. U kunt in de herberg genieten van koffie met vlaai uit eigen bakhuis en de sfeer zal alleen maar verhoogd worden door de muziek van Ari-Jana. Het museum is op 29 april open van 13.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie over alle andere mogelijkheden op Eynderhoof: bezoek vooral de website: www.eynderhoof.nl

Woensdag 2 mei is er een kindermiddag met Clown Guit. Het is weer bakdag op Eynderhoof. De kinderen gaan met bakkersmuts en deegrol aan de slag met het bereiden van leuke en lekkere producten. Deze zullen worden afgebakken in de oven en mogen aan het einde van de dag natuurlijk mee naar huis. En terwijl de baksels in de oven aan het garen zijn kunnen de kinderen zich volop vermaken met de grappen van Clown Guit en de verhalen van enkele kindergidsen. Een heerlijk ontspannen maar ook creatieve woensdagmiddag in het leukste openluchtmuseum van Limburg.
Bekijk het volledige kinderdagprogramma op: www.eynderhoof.nl en neem al je vriendjes mee!
Het museum is elke dinsdag-, woensdag-, vrijdag- en zondagmiddag geopend van 13.00-17.00 uur

Powered by Blog Grabber