Zorg woongroep Os Thoes voortaan bij Land van Horne

CRANENDONCK – Bewoners van de kleinschalige woongroep Os Thoes (Budel) ontvangen voortaan hun zorg van Stichting Land van Horne.Zorg woongroep Os Thoes voortaan bij Land van Horne

26-03-2019 14:48 – Ingezonden door Redactie

CRANENDONCK – Bewoners van de kleinschalige woongroep Os Thoes (Budel) ontvangen voortaan hun zorg van Stichting Land van Horne. Op donderdag 14 maart ondertekenden vertegenwoordigers van ZuidZorg, Stichting Woonzorg Cranendonck en Stichting Land van Horne hierover een overeenkomst. De zorg zal binnen de kaders van het Volledig Pakket Thuis (VPT) worden uitgevoerd. Dat betekent dat de zelfstandig wonende senioren nagenoeg dezelfde zorg ontvangen als iemand die in een zorgcentrum verblijft.

De kleinschalige woongroep Os Thoes ligt tegenover zorgcentrum Mariënburght in Budel en is ontstaan vanuit een particulier initiatief.  Stichting Woonzorg Cranendonck heeft dit project kunnen realiseren met medewerking van woningcorporatie Wocom, zorgorganisatie Zuidzorg en de Gemeente Cranendonck. De acht bewoners wonen allen zelfstandig, hebben hun eigen woonruimte en delen een gemeenschappelijke huiskamer. Zij ontvangen zorg van een vaste groep medewerkers, samen met mantelzorgers en vrijwilligers. Deze medewerkers, twaalf in getal, zijn nog in dienst bij Zuidzorg, maar Land van Horne neemt hen per 1 april 2019 over.

Alle bewoners hebben een indicatie voor het Volledig Pakket Thuis. Het VPT is een zorgarrangement dat zorg omvat die overeenkomt met de zorg in een zorgcentrum, zoals persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding. Maar ook diensten zoals maaltijden, huishoudelijke verzorging, wasverzorging en welzijnsactiviteiten behoren tot het zorgpakket. Alle geplande en ongeplande zorg van verpleging, verzorging en begeleiding wordt geleverd volgens de individuele zorgindicatie. Dankzij deze vorm van zorg wonen deze acht senioren zelfstandig, maar is onplanbare zorg snel aanwezig, 24 uur per dag.

Aanwezig waren Jac de Werdt, voorzitter Stichting Woonzorg Cranendonck (links op de foto),  Frank de Kok, manager ZuidZorgFlex (midden) en Marja Engel, directeur Zorg en Dienstverlening Stichting Land van Horne (rechts).
Stichting Land van Horne is een organisatie voor thuiszorg, revalidatie, behandeling, zorgcentra, eetpunten, activiteiten en services. Elke dag staan de 2.300 medewerkers en 1.300 vrijwilligers klaar voor de cliënten in de gemeenten Weert, Nederweert, Leudal, Someren en Cranendonck.

Powered by Blog Grabber