Zwaarbevochten overwinning Tectum Achel

Uitwedstrijd tegen BDD Haasrode,altijd moeilijk geweest en blijkbaar zal het ook altijd een moeilijke wedstrijd blijven. De inzet van de wedstrijd was een beetje veilig verloop naar de eindrondes toe. Dus stress was zeker bij de beide teams aanwezig.Zwaarbevochten overwinning Tectum Achel

22-02-2019 10:43 – Ingezonden door Redactie

Uitwedstrijd tegen BDD Haasrode,altijd moeilijk geweest en blijkbaar zal het ook altijd een moeilijke wedstrijd blijven. De inzet van de wedstrijd was een beetje veilig verloop naar de eindrondes toe. Dus stress was zeker bij de beide teams aanwezig.

Tectum Achel start de eerste set met Verschueren, Bontje, Zoodsma, Campforts, Polman en van Dyck en met de libero Brouns.
BDO Haasrode met Verelst, Peeters  Van Walle, Pavelka, Pardon, Huysegoms en als libero Verstraete.

De eerste set start loopt, zoals verwacht, afwachtend. Beide teams willen niet al te veel fouten maken en de puntenstand is dan ook gelijkopgaand. Op dit moment is Van Walle bijna niet af te stoppen en scoort punt na punt. De opslagdruk van Haasrode ligt ook hoger dan bij Achel maar de receptie blijft wel zeer goed komen. Campforts zit vanaf de start goed in de wedstrijd, Van Dyck en Polman doen aanvallend meer dan hun ding en enkel in de blokvorming komt Achel wat te kort. Dit blijkt ook uit het wedstrijdverloop. Achel maakt aanvallend punten maar wordt meteen terug gepakt door de aanval van Haasrode.
Na een reeks opslagen van Van Walle loopt Haasrode definitief weg naar 24 – 21.
Janssen komt er nog in aan de service voor Bontje maar de set gaat verloren met 25-21.

Tweede set starten beide ploegen met dezelfde spelers. Ook deze set start weer aftastend
Beide ploegen trachten veel opslagdruk te maken maar dan brengt natuurlijk ook veel missers met zich mee. Maar vanaf deze set scoort Achel veel beter in de blokfase.
Een opstellingsfout bij Achel op de stand 12-14 legt de wedstrijd even stil.
Haasrode krijgt hier het gelijk aan zijn kant en in plaats van 12-15 wordt het 13-14, een klein verschil. Maar er wordt aan beide zijde van het net hard voor elk punt gestreden. Het brengt niet altijd even mooi volleybal voort maar wel heel spannend. Janssen komt nog in voor Bontje aan de opslag, bij Haasrode komt Debaus in voor Huysegoms maar veel levert dat allemaal niet op. De punten worden bevochten voor aan het net met de aanval maar vooral in de blikvorming. Na een zoveelste scorende aanval van Campforts en Van Dyck neemt Haasrode zijn tweede TO bij  22-23. En als Zoodsma Haasrode in fout dwingt met zijn zware float opslag haalt Tectum Achel de set naar zich toe met 23-25.

In de derde set start Achel met dezelfde basis, bij Haasrode wordt Pavelke vervangen door Vanneste. In deze set loopt Achel snel uit naar 2-6, maar BDO Haasrode staat weer snel op gelijke hoogte. Maar je ziet dat Achel het spel van Haasrode beter begint de begrijpen.
Bij 12-14 tracht Haasrode het tij te keren met een dubbele wissel maar dat werkt niet echt.
Blok van Van Dyck levert punt 14-18 op en de dubbele wissel wordt teruggedraaid. En na een opslagfout van Haasrode, een blok van Van Dyck en nog een blok van Bontje staat er 16-21 op het bord. Opslagen van Verschueren en een blok van Campforts brengt Achel naar 16-23. En als Haasrode-middenaanvaller Huysegoms de bal buiten slaat, staat de eindstand van 18-25 op het bord.

De vierde set start Achel met dezelfde groep spelers. Haarsrode start met Christiaens, Hyusegoms, van Walle, Peeters, Verelst, Pardon en als libero Verstraete

De receptie van Tectum blijft goed komen en dus kan Verschueren zijn aanvallers goed bedienen. Maar dat geldt ook voor een goed spelende Verelst aan Haasrodes kant.
Ook nu wordt er weer voor elk punt hard gevochten. Er worden op geen enkel moment geschenkjes uitgedeeld. Bij 9-10 komt Insenia in voor Zoodsma en na een opslagace van Bontje neemt Haasrode een TO op 10-12. Opslagen van Peeters houden Haasrode in de
wedstrijd en coach Meertens neem een eerste TO op 18-16. Bontje wordt gewisseld voor Janssen aan de opslag en bij Haasrode doet men zijn dubbele wissel weer Dit laatste levert  punten op en Achel neemt zijn tweede TO op 22-19. Campforts wordt gewisseld voor Schouren, goede opslagen en aanvallen via Polman brengen Achel terug naar 24-22.
En als Van Dyck een blok zet op van Walle neemt Haasrode zijn tweede TO op 24-23. Als Van Dyck op zijn beurt wordt afgeblokt staat de eindstand van 25-23 op het bord.

Beide ploegen starten de 5de set zoals ze de vierde zijn begonnen. Vanaf de start gaat ook in deze set het puntenverloop gelijk op. bij de stand 6-7 wordt Christiaens gewisseld voor Vanneste maar Achel gaat onverstoord verder op zoek naar de eindwinst. En na een reeks goede opslagen van Polman en bloks van Verschueren en Zoodsma neem Haasrode zijn eerste TO op 7-10. Van Walle zit nu zodanig gevangen in het blok van Achel dat hij gewisseld wordt voor Hofmans bij 8-12. Het blok van Verschueren zortgt voor 9-13, Campforts blok op Vanneste voor  9-14 en als dan Pardon de opslag mist staat de eindstand van 9-15 op het bord. Een goede overwinning in een zwaar bevochten wedstrijd. Van Dyck wordt weeral ‘Star of the Game’.

Powered by Blog Grabber