21e Editie Toertocht Mendig Budel

Zaterdag 1 juli is weer de dag dat de toertocht Mendig Budel verreden wordt. De alweer 21e editie van dit evenement belooft weer een grandioos spektakel te worden. De organiserende stichting SWAC verwacht…21e Editie Toertocht Mendig Budel

30-06-2017 13:51 – Ingezonden door Redactie

Zaterdag 1 juli is weer de dag dat de toertocht Mendig Budel verreden wordt. De alweer 21e editie van dit evenement belooft weer een grandioos spektakel te worden. De organiserende stichting SWAC verwacht dit jaar  zo’n 250 deelnemers aan de start voor de 250 (!) kilometer lange tocht. In het parcours wat geheel is uitgepijld zijn ook dit jaar weer een aantal onbekende maar desondanks zware beklimmingen opgenomen die van de deelnemers het uiterste zullen vergen. In totaal zullen de deelnemers circa 3000 hoogtemeters voor de wielen krijgen.
Mochten er nog toerrijders twijfelen over hun deelname dan wijst de organisatie op de extra bus die op zaterdagmorgen om ca. 4.30 vertrekt vanaf de Boerenbond in Budel. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via www.SWAC.nl .

Budel – Waldfeucht – Budel
Tegelijkertijd wordt zaterdagochtend voor de 2e keer drielandentocht Budel-Waldfeucht-Budel gereden. Deze tocht over een afstand van ca. 125 km biedt de deelnemers de mogelijk om voor een deel de sfeer van Mendig Budel te proeven. Deze tocht vertrekt vanaf de Markt in Budel en voert via een leuke verkeersluwe route, deels over Belgisch grondgebied, naar de laatste rustpost van Mendig Budel, waarna men via de route van Mendig Budel terug keert naar het podium op de Markt in Budel. Deelname aan deze tocht staat open voor iedereen. De route wordt volledig uitgepijld, en via de website van SWAC kan men t.z.t de route ook downloaden. Men kan vertrekken op zaterdag 1 juli tussen 10.00 en 11.00u. Inschrijfgeld voor deze tocht bedraagt € 7,50.

Festiviteiten op de Markt in Budel
Zowel de deelnemers van Mendig Budel, als Budel-Waldfeucht- Budel zullen feestelijk onthaald worden op de markt in Budel. De eerste deelnemers zullen vanaf 15.00 uur binnenkomen en krijgen allemaal een aandenken. Aan de kinderen is ook gedacht, zo zal er o.a. een springkussen aanwezig zijn. Tevens is er een grote loterij met een fantastisch prijzenpakket van meer dan € 1.500,- , waaronder weekendjes weg, diverse cadeaubonnen van lokale winkels en als klap op de vuurpijl een cyclofiets t.w.v. € 750,- Kortom, zeker de moeite waard om eens een kijkje te komen nemen, het beloofd een mooie dag te worden!
Meer informatie kunt u vinden op www.SWAC.nl

Powered by Blog Grabber