5e wedstrijd NK Rallycross / BelNed Cup op het Eurocircuit 2017

Aanstaand weekend wordt op het Eurocircuit de laatste NK Rallycross wedstrijd van dit seizoen verreden. Een laatste wedstrijd vraagt om een mooie afsluiting van het Rallycross seizoen in Nederland. Daarom…5e wedstrijd NK Rallycross / BelNed Cup op het Eurocircuit 2017

26-08-2017 11:01 – Ingezonden door Redactie

Aanstaand weekend wordt op het Eurocircuit de laatste NK Rallycross wedstrijd van dit seizoen verreden. Een laatste wedstrijd vraagt om een mooie afsluiting van het Rallycross seizoen in Nederland. Daarom worden de wedstrijden verdeeld over het hele weekend!??Naast de wedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap worden er ook punten verdiend voor de BelNed Cup en tussen de wedstrijden door zorgen diverse demo’s er voor dat niemand zich hoeft te vervelen op het Eurocircuit.
 
Davy van den Branden ligt op dit moment nipt voor op Joel Strackx in de Super1600 klasse. Maar ook de nummer twee en drie, Yves Teelen en Willem Veltman, liggen niet ver achter. Met deze kennis zal het spannend worden wie zich als sterkste bewijst. Maar wellicht is het geluk Marcel Snoeijers dit maal wel gegund en kan hij weer strijden voor een klassering in de top drie.

Ondanks zijn mindere prestatie tijdens de 4e NK ronde gaat Kristof Bex nog steeds aan de leiding in de Supertouringcars + klasse. Bert Bosmans zit hem echter nog steeds op de hielen en kan Bex van zijn eerste plaats stoten. De nummers drie tot en met vijf strijden onderling voor de de hoogst mogelijke klassering, waarbij zowel Stefan Vaesen als Luc Maris als Stéphanie van Lingen favoriet zijn.

In de  Supertouringcars – klasse blijft het een feestje van Steve Volders. Elke wedstrijd op het Eurocircuit waaraan hij heeft deelgenomen heeft hij gewonnen. Glenn Cools staat inmiddels op een solide tweede plaats en Mandy Kasse heeft zich gevestigd in de top drie en laat Ron Snoeck net achter zich. Het is aannemelijk dat Volders zijn overwinning weer pakt op het Eurocircuit, maar wie worden de nummer twee en drie?
 
René van Roy staat nog steeds een aantal punten voor op Johan Versluys in de FRC Sprinters en Superklasse maar niets is onmogelijk. Guy Rys is inmiddels uitgelopen op Martyn Ferket maar de strijd is zeker nog niet gestreden tussen deze heren.

Met vier overwinningen dit seizoen ziet het er naar uit dat Christiaan Spelmans de kampioen van 2017 wordt in de FRC Sprintcars klasse. Josh van de Steeg verdedigt zijn huidige tweede plaats, terwijl Ronnie Grauwels en Dirk Garvelink nog zullen strijden om de laatste podiumplaats.

Speciaal voor dit weekend is er een grote groep RST rijders aanwezig om diverse demo’s te verzorgen. De veelal jonge coureurs hopen de groei van deze klasse hiermee te stimuleren en willen laten zien wat er al mogelijk is vanaf je 14e jaar.
 
Tijdschema 19 en 20 augustus

Zaterdag 19 augustus
08.00                           Opening circuit
08.15 – 10.00              Administratieve controle
08.30 – 10.15              Technische keuring
10.45                           Vergadering sportcommissie
11.15                           Publicatie lijst tot de wedstrijd toegelaten deelnemers
11.30                           Rijdersbriefing in de sluis
12.00                           Aanvang vrije training
14.30 – 15.00              Demonstratieritten
15.15                           Start 1e heat NK

Zondag 20 augustus
09.00                           Vergadering sportcommissie
09.30 – 10.30              Warming up
10.30 – 11.00              Demonstratieritten
11.15                           Start 2e heat NK
12.45 – 13.15              Demonstratieritten     
13.30                           Start 3e heat NK
15.00 – 15.30              Demonstratieritten
15.45                           Start (semi) finales
Half uur na de finales  Prijsuitreiking
Ontbijten op het Eurocircuit
Lekker wakker worden op zondagochtend met een stevig ontbijt? Op zondag wordt er tussen 08.00 en 10.30 uur ontbijt geserveerd in de Pitstop kantine. Voor slechts €6,50 geniet je van een heerlijke uitsmijter en begin je de dag goed!
Toegangsprijzen:
Zaterdag 19 augustus
Volwassene € 5,-
Kind tot 12 jaar gratis

Zondag 20 augustus
Volwassene € 15,-
Kind tot 12 jaar € 5,-

Powered by Blog Grabber