Achel V.V. – FC Anadol 3-0

Achel V.V. hield zondagmiddag met een droge 3-0 de drie punten op De Siggert. Een goed meevoetballend Anadol was echter allesbehalve een hapklare brok. Gelukkig kon groen-wit vanmiddag rekenen op een letterlijk en figuurlijk beresterke Florin Theuwis én een secuur en foutloos keepende Maarten Brecko….Achel V.V. – FC Anadol 3-0

10-11-2017 09:41 – Ingezonden door Redactie

Achel V.V. hield zondagmiddag met een droge 3-0 de drie punten op De Siggert. Een goed meevoetballend Anadol was echter allesbehalve een hapklare brok. Gelukkig kon groen-wit vanmiddag rekenen op een letterlijk en figuurlijk beresterke Florin Theuwis én een secuur en foutloos keepende Maarten Brecko.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de thuisploeg. Al na acht minuten stuurde Bram Geers Florin Theuwis op links diep ; Florin hield zijn tegenstander af, kapte naar binnen en knalde de bal via de onderkant van de deklat voorbij een kansloze doelman (‘8 1-0). Amper enkele minuten later was het de beurt aan Thomas Frederix die de bal vanop links teruglegde op Jonas Van Der Wiel maar diens schot belandde naast. De technisch vaardige bezoekers herstelden het evenwicht en voor de thuisploeg was het wachten tot op het half uur toen Jan Smolders, door op links, knap inspeelde op Florin Theuwis maar zijn schot nog afgeblokt zag door een bezoekend been. Het slot van de eerste helft was voor Anadol. Maarten Brecko redde een gevaarlijke vrije trap in 2 tijden en moest nog een keer gepast uit zijn doel komen voor een doorgebroken bezoekende aanvaller.

Ook na rust moest Maarten aan de bak wanneer hij een afgeweken vrije trap uit de benedenhoek haalde (’58), maar daarna zette groen-wit orde op zaken. Jan Smolders verlengde met het hoofd op Florin Theuwis maar diens schot vloog hoog over. Enkel minuten later dribbelde Florin Theuwis zich op de rechterflank knap voorbij enkele bezoekende spelers en zijn voorzet werd in de rebound binnengetrapt door Thomas Frederix (’66 2-0). Maarten Brecko moest met een geweldige reflex nog een gevaarlijke kopbal van een eigen verdediger onschadelijk maken (’81) en enkele minuten voor affluiten kwam de 3-0 op het scorebord na een mooie combinatie tussen Florin Theuwis en Bert Cochet. De bezoekende doelman kon de staalharde trap van Bert Cochet alleen nog in de voeten van Florin Theuwis afweren die daarmee zijn 2de doelpunt van de middag scoorde (’86 3-0).

Powered by Blog Grabber