Attika en Carte Blanche hernemen ‘Het Proces’ (Kafka)

De verhalen van Kafka worden veelal gekenmerkt door een unheimische sfeer waarin de verantwoordelijkheid van het individu in een onmogelijk en absurdistische omgeving een grote rol speelt. Zo ook in Het…Attika en Carte Blanche hernemen ‘Het Proces’ (Kafka)

19-10-2017 13:52 – Ingezonden door Redactie – foto Bas Berends

De verhalen van Kafka worden veelal gekenmerkt door een unheimische sfeer waarin de verantwoordelijkheid van het individu in een onmogelijk en absurdistische omgeving een grote rol speelt. Zo ook in Het Proces:

Iemand moet hem belasterd hebben want zonder dat Jofef K. iets kwaads gedaan heeft, wordt hij op een ochtend gearresteerd. In een poging zijn onschuld te bewijzen, komt hij terecht in een nachtmerrie waarin recht en rede lijken plaats te maken voor macht en logica van een kille ambtenarij. Zijn we niet allemaal een Josef K.? Ons voortslepend in een web van regels, wetten en verwachtingen, verstrikt in eigen drijfveren, angstige gedachten en bizarre waanvoorstellingen.
Misschien is het allemaal lachwekkende onzin. Een voorstelling geïmproviseerd op de roman ‘Het Proces’ van Frans Kafka, coproductie van Theatergroep Attika en Carte Blanche. De regie is in handen van Stefan Jung en Jurgen Zweemer. Deze voorstelling komt op 28 oktober om 20.30 uur naar De Walburg, Kerkstraat 28 in Hamont-Achel. De entree bedraagt €12,50 en reserveren kan via reserveren@carteblanche.nu of www.attika.nu/reserveren Meer info op www.carteblanche.nu
+ foto Bas Berends

Powered by Blog Grabber