Betoelaging projecten ontwikkelingssamenwerking

Betoelaging projecten ontwikkelingssamenwerkingBetoelaging projecten ontwikkelingssamenwerking

01-09-2017 15:04 – Ingezonden door Redactie

Jaarlijks trekt het gemeentebestuur 5000 euro uit als projectenbetoelaging voor verenigingen of inwoners die actief zijn rond internationale solidariteit. Het college van burgemeester en schepenen kende, na advies van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS), een toelage toe aan maar liefst 6 projecten. Vijf projecten ontvangen elk 800 euro, een zesde ontvangt 1.000 euro.

We stellen de projecten kort voor. Eye for Salone werkt aan de bouw van een lagere en vakgerichte school in 3 Mile, Newton, Sierra Leone. Zij breiden de school verder uit met dit budget. In Nepal wordt gewerkt aan een Sherpa Health Care Center. In afgelegen gebieden zorgt deze organisatie voor 32 duurzame serres voor de plaatselijke bevolking. Dit komt de zelfredzaamheid in dit gebied ten goede. VZW Hijos del Sol besteedt de toelage aan meubilair en stimulerend speelmateriaal voor het Afrikaans cultureel centrum in El Carmen (Peru). Missie Filipijnen zorgt voor studiegeld voor enkele jongeren zodat zij ook de kans krijgen op een goede educatie. Verder voorzien zij ook een medische campagne. De kleuterschool die VZW Gambia al reeds 20 jaar ondersteunt krijgt door deze projectsubsidie een nieuwe oven met rookafvoer. Tenslotte krijgt de VZW GamMOL een toelage van 1.000 euro. Zij zullen een heel aantal dorpen in Gambia bezoeken om de plaatselijke bevolking wonden te leren verzorgen met zelfgemaakte honingzalf.Het gemeentebestuur wenst alle initiatieven veel succes toe en nodigen hen volgend jaar uit om een presentatie te geven over hun werking.

Powered by Blog Grabber