Brussel anders bekeken

Een volle bus Grevenbroekers trok zaterdag naar de hoofdstad, waar kapitein Noë met zijn boot “De Ark” aan de Heembeekkaai zijn opwachting maakte. Na een ontbijtje klommen we aan dek, waar de gids in zijn…Brussel anders bekeken

15-09-2017 14:16 – Ingezonden door Redactie

Een volle bus Grevenbroekers trok zaterdag naar de hoofdstad, waar kapitein Noë met zijn boot “De Ark” aan de Heembeekkaai zijn opwachting maakte. Na een ontbijtje klommen we aan dek, waar de gids in zijn sappig Brussels vertelde over het ontstaan van Willebroekse Vaart, en hoe die uitgroeide tot de grootste binnenhaven van België.
We passeerden o.a. de Koninklijke tuinen, Het Becodoc, de Buda-, en de Verbrande brug, het Viaduct en de verbrandingsoven van Vilvoorde.Na de lunch zetten we koers naar het pas gerestaureerde Train World. Met een audiogids ontdekte ieder op zijn eigen tempo de historische collectiestukken. Locomotieven, wagons, en alles, van treinkaartje tot rails, van 1835 tot heden zijn prachtig tentoongesteld. Een dagje Brussel dat zeker een indruk achterlaat.

Powered by Blog Grabber