Budels gilde bezoekt Brussel?

Zondag 8 oktober was het Budels Sint Jorisgilde te gast in de Belgische hoofdstad Brussel waar zij ontvangen werden door de beschermheer en vrouwe van het gilde, meneer en mevrouw Dor. Na een rondrit door…Budels gilde bezoekt Brussel?

17-10-2017 13:34 – Ingezonden door Redactie

Zondag 8 oktober was het Budels Sint Jorisgilde te gast in de Belgische hoofdstad Brussel waar zij ontvangen werden door de beschermheer en vrouwe van het gilde, meneer en mevrouw Dor. Na een rondrit door het centrum eindigde de heenreis achter het Koninklijk Paleis van België. Daar heeft dit Brusselse gilde haar prachtige onderkomen. Na een kort welkom werd de dag Brussel begonnen met een stadswandeling langs enkele van de vele hoogtepunten die de stad Brussel kent. Zo werd ondermeer de kerk bezocht die in een ver verleden door de gilden van Brussel is gebouwd. Onder deskundige leiding van de griffier van het Brusselse gilde werd er verder een bezoek gebracht aan de Grote Markt en natuurlijk mocht een bezoek aan Manneke Pis niet ontbreken. In de namiddag volgde een gezellig samenzijn in het Gildehuis waar we een goed verzorgde maaltijd mochten genieten en konden proeven van de vele biersoorten die men er uitschonk. Natuurlijk werd er ook geschoten met de kruisboog. Bij een klein officieel gedeelte mocht Regerend deken Martin Horst een zilveren schild aanbieden aan het Brusselse gilde als blijvende herinnering aan deze dag van wederzijdse verbroedering. Brussel had ook een beeldje in de vorm van een ferme handdruk als herinnering aan de dag voor Budel laten maken. Verder was er tot grote verrassing nog een fraaie beker gemaakt. Deze werd gewonnen door de Koning van het gilde Rens van Hunsel. Hij haalde het hoogste aantal punten op de vlakbaan 10 meter. Beste schutter op de vlakbaan 20 meter mocht deze middag toch zijn een dame en wel Sandra Bergmans. Natuurlijk werd door het Budelse gilde ook een hulde gebracht voor de reis naar Budel weer werd aangevangen. Meer weten over het Budelse gilde kijk dan eens op de website: www.sintjorisgildebudel.nl of op de facbookpagina van het gilde. Bellen kan ook met regerend deken Martin Horst via 0031 495 430250.

Powered by Blog Grabber