Buulder Buk luidt nieuw seizoen in met Ut get beginne

Carnavalsliefhebbers komen zaterdag, de elfde van de elfde, aan hun trekken in het centrum van Budel. Op het Capucijnerplein luidt carnavalsvereniging Buulder Buk die avond met de vierde editie van Ut…Buulder Buk luidt nieuw seizoen in met Ut get beginne

09-11-2017 14:40 – Ingezonden door Redactie – Archieffoto DeMeus

Carnavalsliefhebbers komen zaterdag, de elfde van de elfde, aan hun trekken in het centrum van Budel. Op het Capucijnerplein luidt carnavalsvereniging Buulder Buk die avond met de vierde editie van Ut get beginne het nieuwe carnavalsseizoen in.

In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt het podium dit keer geplaatst op een ander gedeelte van het Capucijnerplein, bij het beeld van Os Moen.
“De opzet is verder vertrouwd”, vertelt Leon Slaats van carnavalsvereniging Buulder Buk. Boven het publiek komt weer een grote parachutetent te hangen. De weersvoorspellingen worden nauwlettend in de gaten gehouden. Slaats: “Hoewel uit cijfers van het KNMI blijkt dat het op de elfde van de elfde vaak goed weer is, blijft het altijd spannend. Mochten de weergoden de carnavalsvereniging slecht gezind zijn, dan kan er worden teruggevallen op een noodplan. “In dat geval wordt er een overkapping geplaatst”, weet Slaats.

Dit jaar maken DJ Hardy, DJ Jerome, One Two Trio en Het Feestteam hun opwachting bij het openluchtbal, waarbij ook het nieuwe boerenbruidspaar van de Budelse carnavalsvereniging wordt onthuld.
Het programma op zaterdag 11 november start met een kleurrijke lichtstoet vanaf basisschool De Boogurt aan de Jan van Schoonvorststraat in Budel. De stoet vertrekt omstreeks 18.55 uur naar het Capucijnerplein. De route loopt ditmaal via de Willem de Zwijgerstraat, Nieuwstraat en Markt naar het feestplein bij Os Moen.
Prins Johan I, prinses Monique, jeugdprins Sem en jeugdprinses Isa geven daar om 19.11 uur het startsein voor het nieuwe carnavalsseizoen. De entree is gratis.

Powered by Blog Grabber