Dagtocht seniorenvereniging Budel

Op dinsdag 31 oktober organiseert Seniorenvereniging Budel een boeiend dagje uit naar het gerenoveerde en uitgebreide Klok & Peel Museum in Asten.Dagtocht seniorenvereniging Budel

17-10-2017 17:32 – Ingezonden door Redactie

Op dinsdag 31 oktober organiseert Seniorenvereniging Budel een boeiend dagje uit naar het gerenoveerde en uitgebreide Klok & Peel Museum in Asten.

Het museum heeft de grootste collectie luidklokken en beiaarden (klokkenspellen) ter wereld. In een tijdlijn volgen de bezoekers de oorsprong van de klok, het luiden van de klok, het klinken als een klok tot en met het klokkengieten. Ook zijn de ‘Klokken van de wereld’, een aantal schitterende exemplaren uit alle werelddelen, te bewonderen.

Het museum toont de complete natuur- en cultuurhistorie van De Peel. De ‘onzichtbare natuur’, waaronder een ondergrondse vossenburcht, ‘De Peel aan zee’, zijn fossielen en een levensgroot mammoetskelet. De expositie ‘Van Peelmoeras tot nationaal park’ toont de rijke flora en fauna van het gebied. In ‘De bewoonde Peel’ staan de  cultuur en de mens centraal, waaronder de in De Peel gevonden Gouden Helm. U ziet hiervan een replica. In de fraai aangelegde tuinen komen de twee museumcollecties bij elkaar ‘van kruidentuin tot klankentuin’, met een grote glazen Oranjerie  voor workshops, projecten, evenementen en zomeravondconcerten. De dagtocht wordt afgesloten met een diner in Someren-Eind. Voor meer info, de opstapplaatsen en de dagindeling kan u contact opnemen met het secretariaat via tel. 0031 495 492519. De kosten bedragen €39 per persoon. De kaartverkoop is op donderdag 19 oktober van 10 tot 11.30 uur in De Borgh.

Powered by Blog Grabber