Dames FCC dragen na winst ‘de rode lantaarn’ over

Afgelopen zondagochtend stond er een heel belangrijke wedstrijd op het programma. FCC, zelf de nr. 11 van de competitie, kreeg SSS’18 uit Overloon op bezoek. Deze ploeg bezet de 10e plaats met 3 punten…Dames FCC dragen na winst ‘de rode lantaarn’ over

17-11-2017 09:31 – Ingezonden door Redactie

Afgelopen zondagochtend stond er een heel belangrijke wedstrijd op het programma. FCC, zelf de nr. 11 van de competitie, kreeg SSS’18 uit Overloon op bezoek. Deze ploeg bezet de 10e plaats met 3 punten meer. Om aan te kunnen haken bij de concurrentie diende er gewonnen te worden. Gelukkig was spits Loes Pullens weer fit na een vervelende blessure en kon zij haar speelminuten gaan maken. Vanuit controle achterin, duels winnen en hard werken zouden de kansen als vanzelf moeten gaan komen op deze druilerige zondag. De wedstrijd startte fel en voortvarend van beide kanten. Ook SSS’18 was vastbesloten zich niet te laten aftroeven. Het grootste gevaar kwam bij de tegenstander van de rechtsbuiten die ontzettend snel was. FCC kon daar Mandy van Hoef tegenover zetten die in deze wedstrijd zowat alle duels in haar voordeel wist te beslissen en daardoor ook een aantal keer een doelpunt wist te voorkomen. De eerste serieuze doelpoging was voor FCC. Anniek kon in stelling worden gebracht, maar zij zag haar goede schot overzeilen. In de 35e minuut was het wel raak. Na een goede actie via de rechtervleugel legde Karin de bal panklaar op het hoofd van Joke. Zij aarzelde geen moment en kopte de bal tegen het net. 1-0. SSS’18 ging direct op het zoek naar de gelijkmaker. Achterin werd de bal goed rondgespeeld en werd er gewacht op een gaatje in de FCC verdediging. Er volgde ook een grote kans via de rechtsbuiten, maar zoals eerder gezegd, stonden Mandy, maar ook keepster Rian hun mannetje en kon een doelpunt voorkomen worden. 5 minuten na de openingstreffer stoomde Helma op naar voren. Irina had daar direct oog voor en met een prachtig assist zette ze Helma vrij voor de goal. De keepster verkleinde haar doel uitstekend, maar Helma kon de bal nog net een zetje meegeven waardoor de bal over de doellijn rolde. Ruststand 2-0. Na de thee bleef het en boeiende wedstrijd waarin beide ploegen streden voor iedere meter. De verlossende 3-0 was dan ook zeer welkom. De ontketende Loes maakte een prachtige actie op de achterlijn en waar iedereen de voorzet verwachtte knalde Loes de bal onhoudbaar in het doel; 3-0. Met nog 20 minuten te spelen moesten de dames alles op alles blijven zetten, want SSS’18 gaf niet op en kreeg ook een aantal grote kansen op een tegentreffer. Keepster Rian en de paal wisten dit te voorkomen. Aan FCC-zijde konden Afke en Joke de voorsprong uitbreiden, maar zij zagen hun inzet over en naast gaan. Net voor het eindsignaal deed Irina nog een duit in het zakje. Een corner van Anniek die bij de eerste paal landde werd door Irina binnengelopen, 4-0. Een uitstekende teamprestatie van FCC Vr1 en voorlopig weg van de laatste plaats.

Powered by Blog Grabber