Davidsfondsavond

Omgaan met de dood moet je niet wegstoppen. De dood hoort bij het leven. Door met elkaar te praten kun je leren op een menselijke manier om te gaan met afscheid en de dood.Davidsfondsavond

16-10-2017 13:40 – Ingezonden door Redactie

Omgaan met de dood moet je niet wegstoppen. De dood hoort bij het leven. Door met elkaar te praten kun je leren op een menselijke manier om te gaan met afscheid en de dood.

Marinus van den Berg werd in 1947 in Wijhe (Overijssel) geboren. Hij studeerde aan de Katholieke Theologische Hogeschool Utrecht en aan de Universiteit van Yale in New Haven (VS). Na acht jaar pastor in het verpleeghuis Randerode in Apeldoorn werd hij in 1984 pastoraal vormingswerker voor de gezondheidszorg in Almelo. Sinds 1 juni 1998 is hij geestelijk verzorger in Antonius IJsselmonde te Rotterdam en bij het regionaal palliatief centrum Cadenza te Rotterdam. Al meer dan 25 jaar is hij betrokken bij de activiteiten van de Vereniging Ouders van een Overleden Kind (VOOK). Hij schreef tientallen boeken over verlieservaringen en rouwverwerking. Op donderdag 19 oktober is hij te gast in Hamont. Deze Davidsfondsavond i.s.m. de werkgroep ‘rouwenden nabij’ gaat door om 19.30 uur in de Burg te Hamont.

Powered by Blog Grabber