De Speelvogels

Op dinsdag 11 juli start het nieuwe seizoen van ‘de Speelvogels’, de Overpeltse speelpleinwerking voor kinderen vanaf 4 jaar en SP.x, de tienerwerking vanaf 13 jaar. Alle speelvogels zijn welkom op dinsdag,…De Speelvogels

10-07-2017 11:18 – Ingezonden door Redactie

Op dinsdag 11 juli start het nieuwe seizoen van ‘de Speelvogels’, de Overpeltse speelpleinwerking voor kinderen vanaf 4 jaar en SP.x, de tienerwerking vanaf 13 jaar. Alle speelvogels zijn welkom op dinsdag, woensdag, donderdag én vrijdag op de terreinen van Mater Dei (ingang langs Kerkdijk). Kinderen kunnen volledige dagen (10.00-17.00 uur) komen spelen, maar halve dagen zijn ook mogelijk. Het gemeentebestuur biedt elke dag vanaf 8.00 uur gratis vooropvang aan in Mater Dei. De eerste week van juli gaan de Speelvogels de Overpeltse wijken rond om hun werking voor te stellen in gratis speelnamiddagen. Schepen van jeugd Ann Van Dorpe stelt het programma voor.

De gemeentelijke vrijetijdsdiensten hebben een uitgebreid programma uitgewerkt om de Overpeltse kinderen een fijne zomervakantie te bezorgen. Hoofdbrok is weggelegd voor ‘de Speelvogels’, de speelpleinwerking voor kinderen vanaf 4 jaar. Schepen van jeugd Ann Van Dorpe: ‘We laten alle ‘Speelvogels’ los op dinsdag 11 juli op de terreinen van Mater Dei (ingang langs Kerkdijk). Ook dit jaar bieden we op dinsdag, woensdag, donderdag én vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur een volledige dagwerking aan. Je kan echter ook kiezen voor een halve dag (dus enkel voor- of namiddag)’.  Voor de tieners hebben we op dezelfde dagen een aparte tienergroep onder de naam SP.X. Op elke Speelvogelsdag biedt de gemeente gratis vooropvang (vanaf 8.00 uur) aan in Mater Dei onder begeleiding van onze monitoren.

Voor ‘de Speelvogels’ of SP.x hoef je je vooraf niet in te schrijven, dat kan steeds de dag zelf aan de ingang van Mater Dei. De inschrijvingen gebeuren dagelijks vanaf 8.00 uur (voor namiddag vanaf 12.45 uur); Het inschrijvingsgeld bedraagt 5 euro per kind per dag (€ 2/voormiddag of €3/namiddag). Voordelige weekkaarten kosten 18 euro voor een week.

Als voorproefje op de normale werking draaien de Speelvogels tijdens de eerste week van juli een weekje proef. Schepen van jeugd Ann Van Dorpe: ‘Elke dag van de week zijn we te gast in een andere Overpeltse wijk. Op dinsdag 4 juli in Overpelt-Fabriek (De Schakel), op woensdag 5 juli in Holheide (zaal Holheide), op donderdag 6 juli in Lindel-Hoeven (Den Drossaerd) en op vrijdag 7 juli in Overpelt-Centrum (Mater Dei). Alle kinderen kunnen van 13.00 tot 17.00 gratis komen proeven (incl. gratis drankje) van de sfeer en zonder verplichting op later deelname bij de Speelvogels mee komen spelen. Inschrijven is niet nodig. Ouders kunnen in een ‘oudercafé’ terecht voor meer praktische info over de Speelvogels’

Powered by Blog Grabber