Deel de zon: zonne-energie voor iedereen!

De coöperatie WeertEnergie deelt op 7 juli, tijdens de Braderie in de binnenstad van Weert, zonnebloemen uit als start van de campagne ‘Deel de zon!’. De campagne maakt het voor iedereen mogelijk te profiteren…Deel de zon: zonne-energie voor iedereen!

07-07-2017 11:43 – Ingezonden door Redactie

De coöperatie WeertEnergie deelt op 7 juli, tijdens de Braderie in de binnenstad van Weert, zonnebloemen uit als start van de campagne ‘Deel de zon!’. De campagne maakt het voor iedereen mogelijk te profiteren van zonne-energie. WeertEnergie gaat namelijk een zonnepark in de gemeente Weert neerzetten en wil de lokaal opgewekte energie delen met zoveel mogelijk inwoners en bedrijven in de gemeente Weert. Deel de zon en helpt mee om Weert energieneutraal te maken.

Juist voor hen die geen zonnepanelen op hun woning of bedrijfspand kunnen plaatsen, biedt het lokale zonnepark met vijf duizend zonnepanelen uitkomst. Niet ieder dak is geschikt voor zonnepanelen. Bijvoorbeeld omdat het dak te schuin, te klein of ongunstig ligt ten opzichte van de zon. Het kan natuurlijk ook zijn dat je al zonnepanelen hebt, maar nog meer rendement wilt halen. Ook dan is het interessant om mee te doen met het collectief zonnepark in Weert.

Wie nu instapt, krijgt voor de komende 15 jaar zijn energiebelasting terug en zijn stroom. Als je voor het eenmalige bedrag van 1990 euro meedoet, betaal je de komende vijftien jaar over 1000 kWh geen energiebelasting en krijg je de stroom voor niets, ongeacht je energieleverancier. Tevens ben je automatisch vijftien jaar lang lid van de coöperatie WeertEnergie en kun je meebeslissen hoe de energie wordt gebruikt.

Een gemiddeld huishouden heeft ongeveer 3000-4000 kWh per jaar aan stroom nodig. Wil je bijvoorbeeld voor 3000 kWh participeren in het zonnepark dan leg je voor driemaal 1000 kWh, eenmalige het bedrag in van 5970 euro.

Heb je al zonnepanelen, maar wil je het initiatief toch steunen? Dan kun je als lid van WeertEnergie ook certificaten aanschaffen die een rendement opleveren van zo’n 4%. Dit rendement wordt jaarlijks door de leden vastgesteld. Al meer dan honderd Weertenaren zijn lid van de burgercoöperatie WeertEnergie en profiteren van eigen, lokaal opgewekte, duurzame energie.

Word mede-eigenaar van het collectief zonnepark en help mee om Weert energieneutraal te maken. Meer informatie over ‘Deel de zon!’ vind je op www.weertenergie.nl.

Powered by Blog Grabber