DJ SeYo in finale DJ Kampioenschap

DJ SeYo, oftewel Youri Seijkens (15 jaar), uit Hamont mag op 10 december meedoen aan de finale van het Nederlands DJ Kampioenschap in Landgraaf. DJ SeYo draait voornamelijk electrohouse, waarbij ‘beatmixen’…DJ SeYo in finale DJ Kampioenschap

20-11-2017 11:35 – Ingezonden door Redactie

DJ SeYo, oftewel Youri Seijkens (15 jaar), uit Hamont mag op 10 december meedoen aan de finale van het Nederlands DJ Kampioenschap in Landgraaf. DJ SeYo draait voornamelijk electrohouse, waarbij ‘beatmixen’ een belangrijke rol speelt. Betamixen is het synchroon laten lopen van nummers. Het behalen van de finale is een mooie prestatie en hopelijk mag hij er zijn kunnen bekronen met een eerste plaats. Reden genoeg voor een interview.

Hoe ben je begonnen als DJ? En hoelang ben je al bezig?
Youri: “Ik heb eerst gevoetbald, maar deed dit niet meer graag. Toen ben ik op 12-jarige leeftijd begonnen met dj-en, ik was toen al heel veel met muziek bezig. Mijn broer Ken had een Dj-setje waarop ik ben begonnen. Eerst heb ik via het internet opgezocht hoe het moest en daarna via een dj-school in Eindhoven de kneepjes geleerd. Zo heb ik me het beatmixen eigen gemaakt, waarmee ik nu mooie mixen mee maak. Deze zijn dan ook via mijn eigen website www.djseyo.be te beluisteren.”

Op welke festivals/fuiven heb je al gedraaid?
“Ik stond al in de Club M2 in Eindhoven, ook heb ik de 1ste plaats behaald bij de DJ Contest voor We R Young in Hasselt, speelde ik al op de Christmas Party in De Posthoorn te Hamont en op het Zomerfestival in Venlo.”

Wat gebeurt er als je de finale wint?
“Dan mag ik trots de titel ‘Beste DJ Nederlands kampioenschap 2017’ dragen en een optreden geven bij het festival Castle of Love 2018. Daarnaast mag ik een gastoptreden geven als DJ bij HiTec radio, hier heb ik al eens een mix gedraaid die was uitgezonden. De prijs omvat ook een Mixcloud Pro abonnement van 6 maanden, een unieke zonnebril, een Pioneer in-ear oordoppenset. En als je als de beste DJ van alle 3 de reeksen bent kan je een DDJ-RR dj-controller winnen, dit is natuurlijk een hele mooie prijs.”

Hoe heb je je gekwalificeerd voor dit Kampioenschap? Wat was de procedure?
“Het kampioenschap bestaat uit 3 niveaus, waar ik in reeks Junior Dj’s meedoe. Eerst moet je je inschrijven voor dit kampioenschap en dan word je ingedeeld in 1 van de 3 voorrondes. Je moet een mix draaien van 30 minuten en hierop word je dan beoordeeld. De beste 2 gaan door naar de finale en de beste 2 nummers 3 van de 3 voorrondes.”

Powered by Blog Grabber