Een nieuw seizoen betekent nieuwe modetrends!

Velen zullen het niet graag horen, maar de herfst staat weer voor de deur. De dagen worden weer korter, er zal wat meer nattigheid uit de lucht vallen en de temperaturen dalen,… maar niet getreurd: een…Een nieuw seizoen betekent nieuwe modetrends!

17-09-2017 09:00 – Ingezonden door Redactie

Velen zullen het niet graag horen, maar de herfst staat weer voor de deur. De dagen worden weer korter, er zal wat meer nattigheid uit de lucht vallen en de temperaturen dalen,… maar niet getreurd: een nieuw seizoen betekent natuurlijk ook weer heel wat nieuwe modetrends! Wij zetten de hipste trends graag even op een rijtje.

Wijd, wijder, wijdst

Dit najaar staat de kleding in het teken van wijdte. De truien zitten lekker los maar ook de jurkjes mogen wijder zijn. Oversized, zelfs de mouwen zijn dit najaar extra lang. Lekker warm natuurlijk, maar of dit ook zo praktisch is? Zowel bij de truien als bij de jassen zie je de lange mouwen vaak opduiken. Niet enkel krijgt de kleding zo meer volume, ook biedt het mogelijkheden om te ‘spelen’ met de mouwen. Daardoor zullen ook poefmouwen aanwezig zijn in het modebeeld. Bij de jurken komt de A-lijn weer helemaal terug. Zo zullen de rokken maar ook broeken wijder uitlopen naar onderen. En ook de lengte is belangrijk. Zo zullen rokken over de knieën vallen, of zelfs tot op de enkels.

Jassen
Wie nog op zoek is naar een geschikte jas zal zeker de trench coat tegenkomen. En wie kiest voor een geruit patroon, is helemaal mee met de nieuwste mode! Maar ook nepbont in combinatie met felle kleuren kan perfect. Maar ook jassen in donkerrood leer en jeans blijven populair. Wel opvallend is dat de jassen afgewerkt worden met franjes, borduursels, kraaltjes,… En ook veel jassen zullen uitgerust zijn met een brede (lees gigantisch) kraag. Zo wordt ook het brede schouder effect extra benadrukt.

Zwart, zwart, zwart,…
De herfstkleuren zoals bordeaux, port-rood, bruin, beige, oranje, grijs, groen,… komen ongetwijfeld in de rekken te hangen. Maar ook zwart zal goed vertegenwoordigd zijn. Dit seizoen is zelfs de van top-tot-teen zwarte look erg geliefd. Denk aan zwarte kleding, zwarte schoenen, zwarte accessoires,… Maar de top-tot-teen look kan natuurlijk ook met andere herfstkleuren gerealiseerd worden.

Roesjes en strikken
Wat vroeger eerder wat was voor de iets oudere dames, is nu enorm hip en trendy. Strikblouses bijvoorbeeld, maar dan anno 2017, zijn weer helemaal terug. Grote strikken maar ook roesjes hoef je niet (meer) te schuwen.

Accessoires
Brede riemen, netpanty’s, lange handschoenen, hoge schoenen met veters,… het is slechts een greep uit de accessoires die dit najaar erg in trek zullen zijn.

Mannenpak, voor de durvers…
Wie stoer voor de dag wil komen kan kiezen voor een mannenpak voor de vrouw. Het model is vrij mannelijk maar in combinatie met een overhemd of sjaaltje kan je er een vrouwelijke touch aan geven.

Volgende week verschijnt er weer een Special Najaarsmode in HAC Weekblad, waarin nog meer trends besproken zullen worden!

Powered by Blog Grabber