Eerste editie Flavours Festival

Sportpark De Braken in Soerendonk is op zaterdag 22 juli het decor van een nieuw, maar toch vertrouwd festival. De stichting Budel Dance Events, die eerder in Soerendonk het festival Rush organiseerde,…Eerste editie Flavours Festival

15-07-2017 14:34 – Ingezonden door Roy de Leijer – Foto DeMeus

Sportpark De Braken in Soerendonk is op zaterdag 22 juli het decor van een nieuw, maar toch vertrouwd festival. De stichting Budel Dance Events, die eerder in Soerendonk het festival Rush organiseerde, houdt dan voor de eerste keer Flavours Festival. Hierbij wordt het festivalpubliek getrakteerd op uiteenlopende muzieksmaken.

Flavours Festival is een initiatief van Ruud Zentjes, Joost Saanen, Don Driessen en Thijs Bakermans. Waar bij Rush Festival vooral hun eigen muzikale voorkeur – de wat stevigere housemuziek – centraal stond, loopt het muzikale aanbod dit keer uiteen van elektronische dansmuziek (EDM) en feestmuziek tot meezingers van Nederlandse bodem en hits uit de jaren negentig. De stichting Budel Dance Event (BDE) kwam tot dit besluit na een evaluatie van Rush Festival.
Bakermans: “We hebben voor Flavours vooral gekeken naar wat het publiek in de omgeving gaaf vindt.” We richten ons op een brede doelgroep, legt Saanen uit: “Ook voor carnavalsverenigingen wordt het een leuke avond.” Hij verwacht dat ook de Rush-bezoekers aan hun muzikale trekken zullen komen. Saanen: “Een van de stages sluiten we namelijk af met hardstyle.”
De nieuwe opzet sluit aan bij een nieuwe trend in festivalland. Steeds meer evenementen, zowel groot als klein, kiezen voor een brede programmering met meerdere, soms zeer uiteenlopende muziekstijlen. Saanen: “Dat zie je bijvoorbeeld terug bij een evenement als 7th Sunday, dat zich allang niet meer alleen op dancemuziek richt.”
Bakermans: “We zijn nog steeds een startende organisatie. Het doel voor de komende jaren is het neerzetten van een ‘steady’ feest. We willen onze bezoekers dicht bij huis, op een betaalbare en laagdrempelige manier, een complete festivalervaring bieden.”

Een verschil met Rush Festival is dat er voor de eerste editie van Flavours geen tent wordt geplaatst op sportpark De Braken in Soerendonk. Het festivalterrein biedt plek aan zo’n zeshonderd festivalgangers. Verdeeld over twee buitenstages kunnen zij genieten van veertien acts, waaronder dj’s en zangers als Vosselaar, RJ Craft, Outsiders, DJ Daani, Arjan Van Oostrom, Tim Schalkx en Joey Martens.
“Mocht het gaan regenen, dan hebben we altijd een back-up voorhanden in de vorm van een overkapping”, weet Bakermans. In vergelijking met de voorgaande Rush-jaren gaat de aankleding van festivalterrein compleet op de schop. Driessen: “We willen het publiek blijven verrassen, bijvoorbeeld met mini-discostage en mooi aangeklede podia.” Ook wil de stichting de smaakpapillen van de festivalgangers verwennen. Bakermans: “Het aanbod van festivalfood bestaat daarom uit veel meer dan alleen een frietkraam.”

De stichting merkt dat het concept van Flavours aanslaat. Bakermans: “De early birds waren vrij snel uitverkocht.” Zentjes vult aan: “Daarnaast heb ik veel positieve reacties gehoord van mensen die eerder niet naar Rush kwamen.” Saanen: “Onder meer met posters, een nieuwe website, en autostickers zijn we ook veel zichtbaarder dan de voorgaande jaren.”

Flavours Festival vindt plaats op zaterdag 22 juli, van 15.00 tot 01.00 uur op sportpark De Braken in Soerendonk. Kaarten in de voorverkoop kosten 15,- euro. De prijs aan de dagkassa bedraagt 20,- euro. Kaarten kunnen worden gekocht via de website of verschillende fysieke verkooppunten. Meer info: www.flavours-festival.com

Powered by Blog Grabber