Eeuwenoude strijd tussen Zurrik en Mares laait weer op!

Dat Zurrik en Mares aartsrivalen zijn moge duidelijk zijn. Iemand die daar geen weet van zegt te hebben moet jaren onder een steen geleefd hebben. Enkele honderden jaren geleden ging er het een en ander…Eeuwenoude strijd tussen Zurrik en Mares laait weer op!

09-10-2017 14:14 – Ingezonden door Redactie

Dat Zurrik en Mares aartsrivalen zijn moge duidelijk zijn. Iemand die daar geen weet van zegt te hebben moet jaren onder een steen geleefd hebben. Enkele honderden jaren geleden ging er het een en ander fout toen vanuit Den Haag Gemeente Soerendonk verdween en Soerendonk voortaan onderdeel werd van Gemeente Maarheeze. En dat terwijl Soerendonk in die tijd meer inwoners had. De toon was gezet. Rivaliteit was geboren. Nog niet zo heel lang geleden was het meebrengen van een vriend uit Maarheeze uit den boze, terwijl het absoluut niet aanvaard werd dat iemand uit Maarheeze haar vriend uit Soerendonk voorstelde aan de ouders. Dat was toen. De twee dorpen zijn elkaar daarna gaan gedogen. Tot een hele tijd geleden! In de omgeving van kasteel Cranendonck deed zich namelijk iets voor met twee ouderen uit beide dorpen waarna alles weer escaleerde en de destijds begraven strijdbijl tevoorschijn kwam.
Er werd een poos daarna vanuit Maarheeze een brief bezorgd op een niet nader vermeld adres in Soerendonk. In deze brief werd in niet te miskennen bewoordingen te kennen gegeven dat er werd uitgedaagd tot een duel. De inwoner van Soerendonk die de brief ontving deed hier echter verder niets mee en liet het geheel daardoor rusten.
Jaren gingen voorbij en wederom was er in de buurt van Kasteel Cranendonck een voorval. Nu echter tussen twee voetbalsupporters van beide dorpen. Ditmaal werd de strijdbijl ter hand genomen en kwam de aloude brief ook weer naar boven. Het spel was op de wagen!
Omdat het in de gemeente Cranendonck gebruikelijker is om overal een feestje van te maken in plaats van met elkaar op de vuist te gaan, hebben beide partijen besloten het geschil ditmaal op een intellectuele en sportieve manier op te lossen voor het goede doel!
Zondag 5 november zal er in Soerendonk in de zaal van Café De Bout een strijd losbarsten tussen een team van elk dorp. Deze teams bestaan uit een aantal afgevaardigden van diverse verenigingen. Om hier bij te kunnen zijn betaal je 10 euro entree. Het totale entreegeld wordt verdeeld onder de  verenigingen in de teams.
Erik Mulder uut Mares en Arian Compen oet Zurrik zullen als teamcaptain fungeren tijdens het spel dat gespeeld zal worden tussen 19:00 – 22:00. Als afsluiter is er een spel waarbij iedereen deelnemer is voor zijn/haar dorp. De derby leeft! Zowel in Maarheeze als in Soerendonk.
Bij menig inwoner staat de datum van zondag 5 november al omcirkeld in de agenda.
Hier wil je bij zijn!  De kaartjes vliegen de deur uit! Supporter je eigen dorp!
Kom in de clubkleuren! (Zurriks Blauw of Mareser Oranje)
Moedig ze aan en doe lekker mee. Kom duelleren, lachen en feesten!
LET OP! Het aantal kaartjes is beperkt !
Kaartjes via: www.ticketkantoor.nl/shop/zurrik-mares (zonder E-ticketkaartje helaas geen toegang)

Powered by Blog Grabber