Erik de Laat snelste Cranendoncker tijdens Marathon Eindhoven

Erik de Laat wist de jongstleden zondag gelopen marathon van Eindhoven af te leggen in 2.51.04 uur.  Vanwege een mindere voorbereiding was het niet realistisch om zijn in Enschede gelopen PR van 2.44 aan…Erik de Laat snelste Cranendoncker tijdens Marathon Eindhoven

13-10-2017 11:30 – Ingezonden door Jan Compen – Foto Jan Compen

Erik de Laat wist de jongstleden zondag gelopen marathon van Eindhoven af te leggen in 2.51.04 uur.  Vanwege een mindere voorbereiding was het niet realistisch om zijn in Enschede gelopen PR van 2.44 aan te vallen. Voorafgaand aan deze marathon had hij daarom het plan opgevat om rond een streeftijd van 2.48 binnen te komen. Heel lang kon hij het daarvoor benodigde tempo, 4 minuten per kilometer ofwel 15 kilometer per uur, vast houden. Maar met het einde in zicht, en bovendien onderweg al een paar keer getrakteerd op een regenbui, lukte dat niet meer en moest hij het tempo noodgedwongen wat laten zakken. Met zijn tijd werd hij toch nog knap tiende in zijn leeftijdscategorie. Evenals voorgaande jaren telde deze marathon als het Belgisch kampioenschap, dat verklaart ook de grote deelname van Belgische lopers en loopsters. Ook in de categorie waarin Erik deelnam was dat te zien: van de negen lopers die voor hem eindigden bij de 45 plussers waren er maar liefst zes Belgen.

Tekst en foto: Jan Compen.

Powered by Blog Grabber