Esperanza Pelt – K. Achel V.V.

Het twee reeksen hoger spelende Esperanza had vanavond een zware tegenstander aan groen-wit dat in de tweede helft via enkele mooie kansen het laken naar zich toe leek te trekken. De brilscore bleef echter…Esperanza Pelt – K. Achel V.V.

04-08-2017 09:25 – Ingezonden door Redactie

Het twee reeksen hoger spelende Esperanza had vanavond een zware tegenstander aan groen-wit dat in de tweede helft via enkele mooie kansen het laken naar zich toe leek te trekken. De brilscore bleef echter op het scorebord en in de strafschoppenserie was het de thuisploeg die aan het langste eind trok.

De Achelse bezoekers traden vanaf de eerste minuut onbevangen de thuisploeg tegemoet. Zoals het een bekermatch betaamt werden er felle duels uitgevochten en gunden de ploegen elkaar weinig ruimte. Kansen daarentegen waren schaars in de eerste helft en de Achelse verdediging gaf amper iets weg. Na 10 minuten was er een gevaarlijke lobbal van de thuisploeg die naast het bezoekende doel verdween en namens de bezoekers was er op het half uur een afstandsschot van Thomas Frederix dat voorbij de kruising naast vloog.?Na de pauze nam Achel VV het heft in handen. Jan Smolders zonderde Jonas Van Der Wiel af op links en diens voorzet werd in één tijd door Wouter Vangerven op de paal geknald. Florin Theuwis trapte de rebound vervolgens in het zijnet (’51). In de 69ste minuut ontfutselde Florin de bal van een Neerpeltse verdediger en bediende Thomas Frederix maar het schot werd nog afgeblokt. Amper enkele minuten later creëerden de bezoekers de mooiste kans van de wedstrijd. Jonas Van Der Wiel stuurde Jan Smolders in de ruimte en diens voorzet werd door Florin Theuwis op de Peltse  doelman getrapt. Achel VV bleef verdedigend ook in de 2de helft uitstekend overeind en Esperanza Pelt kreeg geen uitgespeelde kans bij elkaar gespeeld. Het bleef dus 0-0.?Geen verlengingen in deze fase van het bekertornooi en helaas toonde de thuisploeg zich beter in het nemen van strafschoppen.

Opstellling K. Achel VV: Maarten Brecko,  Raf Plessers, Jonas Van Der Wiel, Tom Wertelaers, Arne Vromans, Thomas Frederix, Kevin Wielockx, Florin Theuwis, Jan Smolders, Wouter Vangerven (’76 Bert Van Den Dungen), Jens Spooren.

Strafschoppen K. Achel VV:  ?scoorden: Raf Plessers & Jonas Van Der Wiel?misten: Thomas Frederix & Kevin Wielockx

Powered by Blog Grabber