Femma Neerpelt Boseind maakt beeldjes uit klei

Op 27 september zijn 4 Femma-dames in het atelier van het Dagcentrum Vliegden Oost in Overpelt geweest.Femma Neerpelt Boseind maakt beeldjes uit klei

16-10-2017 13:38 – Ingezonden door Redactie

Op 27 september zijn 4 Femma-dames in het atelier van het Dagcentrum Vliegden Oost in Overpelt geweest.

Daar maakten ze een beeldje uit klei in het kader van het project “CWXRM” of “Coming World Remember Me”. Tijdens de periode 2014-2018 zullen duizenden mensen verspreid over Vlaanderen en in alle landen, die betrokken waren bij de Eerste Wereldoorlog, 600.000 beeldjes maken ter herinnering aan de gesneuvelde soldaten in Vlaanderen. Elk beeldje staat voor één van de 600.000 slachtoffers. In 2018, 100 jaar na het einde van die oorlog, zullen deze beeldjes geplaatst worden op een van de meest bevochten plekken, het niemandsland van de frontzone rond Ieper dat zich bevindt in het Provinciaal domein Palingbeek. Het was een fijne, aangrijpende ervaring om de gesneuvelden op deze wijze te kunnen herdenken.

Powered by Blog Grabber